Együtt sikerülni fog!

Növényi alapú étrend = boldogság

2018/02/19. - írta: RiaRia

food-photography-2834549_640.jpg

Egy nagy tál zöldség = kb. 200 kcal. Viszont 1 tábla csokoládét legalább 30 perc (vagy még több) testmozgással tudjuk ellensúlyozni. A tábla csokoládé kalóriatartalmáról nem is beszélve. Ha azt nézzük, a legjobb ételek egyszerűek és nagyon olcsók. És rendkívül egészségesek, ami szintén nem hátrány. Ha végigböngészek egy vegetáriánus szakácskönyvet, láthatom, milyen egyszerűen is elkészíthetők. Még a kezdő háziasszonyok is könnyen boldogulnak.

Nem kell mindent túlbonyolítani. A fogyás abszolút beindul, ha pl. nagy térfogatú ételeket eszünk (saláta, zeller, uborka, cukkini, káposzta, zöldbab, spenót, stb.), nagy rosttartalmú ételeket eszünk (zabkorpa, kelbimbó, babfélék, búzacsíra, csicseriborsó, magok, stb.), és alacsony zsírtartalmú ételeket eszünk (zöldségek, gyümölcsök, stb.). Én már kevés húst eszek, szinte semmit, ezért is maradnak ki a felsorolásból az állati eredetű ételek. Ha először az egészséges ételeket esszük meg, kevesebb hely marad az egészségtelen ételek számára. Így kivédhetjük, hogy rosszul táplálkozzunk.

A zsír nagyon laktat, de ha cukorral párosul, veszélyes kombináció tud lenni. Csináljunk menütervet magunknak, hogy ne essünk a túlevés csapdájába. Told félre az utadból a rossz ételeket. Jó ételek a gabonák, a zöldségfélék, gyümölcsök, és a babfélék. Ha ezekből válogatunk, biztosan jól fogunk lakni. Pl. egy napi étrend lehet: kefír + pirítós + gyümölcs reggelire, hal + barna rizs + zöldségféle ebédre, kukoricapehely + kevés mazsola vacsorára, és egy kis zabkása. Tea, vagy ásványvíz lehet a szomjoltó. És ez körülbelül 1200-1300 kalória csak, amiből a párolt zöldség 300 g, ami nem kevés, és mégiscsak 102 kcal. Megfontolandó, hogy mindennap beillesszük az étrendünkbe. Ha még edzünk is hozzá mindennap egy keveset, akkor a hatás nem marad el.

Szabadítsd fel az energiádat! Formáld újra a tested! Tápláld a tested jó ételekkel, és hamar eléred az álomsúlyodat. Cél a hosszú, boldog és kiegyensúlyozott élet. Nem biztos, hogy túl nagy akaraterőre van szükség a fogyáshoz, ha a megfelelő ételeket esszük. A helyes étkezés boldoggá tesz bennünket, jól érezzük magunkat a bőrünkben, és lesz kedvünk megenni a napi menüt, hiszen előre tudjuk, hogy jót teszünk vele a szervezetünknek. Együnk sok növényi eredetű ételt, főzzünk finomakat, és élvezzük az evést. Az eredmény öröm és boldogság! :)

 

 

 

 

 

10 komment
süti beállítások módosítása