Együtt sikerülni fog!

Sose haragudj meg azért, ha nem megy az életmódváltás!

2022/07/21. - írta: RiaRia

lifestyle-change-g468b0f443_640.jpg

Régebben dunsztom sem volt, mi fán terem az életmódváltás. Mit kell csinálni hozzá, mikor tudom, hogy amit csinálok, az jó-e, egyáltalán nem tudtam mi tartozik bele, és hogyan is kell hozzáállni.

 Persze olvastam a neten mindent, ami ezzel kapcsolatos, de ugye addig nem életmódváltás semmi, ameddig mi benne nem vagyunk. Haragudtam is magamra, meg másokra is, mikor hallottam, hogy: -"Nem fogyókúrázni kell, hanem életmódot váltani." -, de azt, hogy hogyan kell csinálni senki sem mondta meg. Azt, hogy sok mindenre figyelni kell, nem elég csak a súlyunkat figyelni, vagy kalóriát számolni, mert ez egy összetett dolog. Szép lassan jutottam el oda, hogy most már van némi fogalmam arról, hogyan is működik ez a gyakorlatban. Úgyhogy te se emészd magad, ha valamit nem értesz az életmódváltással kapcsolatban. Majd szépen sorban minden a helyére kerül, ha nem adod fel, és sokáig ki tudsz tartani. Egyre tájékozottabb leszel, és te magad fogsz rájönni, hogy számodra mik azok a tényezők, amikre jobban kell koncentrálnod. 

Mindenkinél más hozza el a sikert. Van, aki egyik pillanatról a másikra tud stílust váltani, de van, akinek több időre van ehhez szüksége. Persze mindenki a gyors sikereknek örül a legjobban, de ez nem mindig alakul úgy, ahogy mi szeretnénk. Türelmeseknek kell tudnunk lenni, ki kell tudni várni azt az időt, amikor elég felkészültek vagyunk egy totális életmódváltásra. Apránként jönnek általában a sikerélmények, és ezeket nagyon, de nagyon kell tudni megbecsülni. Emlékezni kell rájuk minden pillanatban, és emlékeztetni kell magunkat, hogy sok ilyenben lesz részünk, ha elég türelmesek tudunk lenni önmagunkhoz is, de másokhoz is.

Mindig lesz valami, aminek örülni fogsz majd. Kis dolgok lesznek ezek, de olyan élmények, amiket nem találsz meg minden bokorban, olyan élmények, amik örök emlékekké fognak válni. Biztosan nem mindegy, hogy az ember fogyókúrázik-e vagy igaziból életmódot igyekszik váltani. Ami fontos lehet, és amire mindig is figyelnünk kell, az az, hogy tudjuk, mit szeretnénk elérni, mik a céljaink, és mi mit tudunk ezért cserébe adni, mit tudunk ezért cserébe tenni. Mindennap ébredj úgy, hogy elhatározod, valami kis apróságot teszel a célodért, és legyen benned annyi erő, hogy ezt a kis lépést a célodért meg is teszed. Mindenki azt mondja, hogy lépésenként kell haladni, és ezzel én is egyetértek. Nem lehet mindjárt egyszerre hirtelen megváltani a világot. Túl nagy falatnak fog bizonyulni. De ha van egy stabil terved, és lépésenként haladsz a megvalósításáért, meglátod, hogy ezek majd egymásra épülnek, egymást fogják erősíteni, és egyszer csak azt veszed észre, hogy fogysz, hogy már nem eszel egészségtelen ételeket, hogy már szinte átváltozol napról napra, lépésről lépésre. És ezek szép kis szokásokká alakulnak, rutinod lesz mindenben, és tudni fogod minden reggel, hogy mit is tegyél most ahhoz, hogy az egész napod örömteljes legyen. Csak tarts ki, ne nézz hátra, ne nézd hogy mi volt eddig, azt nézd, hogy most hol tartasz, és hova szeretnél majd eljutni.

A mai motiváló mondatunk a következő:

Ha ma felébredsz, és nincs kedved semmihez, gondold át, hogy a napod így is, úgy is eltelik valahogyan. Épp ezért tegyél meg már reggel mindent annak érdekében, hogy jól érezd magad egész nap. Hidd el, hogy csak rajtad múlik, mi is fog történni veled, te irányítod az életedet a saját gondolataiddal és a tetteiddel.

ui.: - Ha a kedved minden próbálkozásod ellenére már reggel csapnivaló, hagyj ki egy napot, vedd úgy, mintha szabadságot adtál volna magadnak, pihenj sokat, és gyűjts erőt a többi napodhoz. Aludj rá egyet majd, és holnap már mindent más színben látsz majd, meglátod. 

 

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása