Együtt sikerülni fog!

A helyzet rossz, de nem megoldhatatlan.

2015/10/31. - írta: RiaRia

A helyzet, mit mondjak, katasztrófális. :( Tudom, hogy hízok, és már szinte úgy, hogy megállíthatatlanul. Már 93 kg vagyok, igaz ruhástól, de ez már szégyen egy fogyibloghoz. Mármint az enyémhez. Nehéz fogyni, de még nehezebb nem hízni. Jön a tél lassan, és itt állok túl a 90 kg-on, amit nagyon nehéz lesz leadni. Elég borzalmas a helyzetem, de ha még itt lehet tenni valamit, akkor még belekezdek. Tavaly is itt mozogtam, ilyen súlyú voltam, s a legjobb eredményem azt hiszem, hogy 86 kg volt amit elértem. Most megint tervezni fogok, méghozzá egy évre.

Egy év az egyenlő 12 hónap. Havonta két kilót kell leadnom, az egyenlő 12x2=24 kiló. 93-24=69 kg. 

Hát, ahhoz képest, hogy volt, amikor februárban szerettem volna 70 kg-os lenni, most adok magamnak egy évet hozzá. De ha ez az egy év egy rugalmas, és folyamatos fogyás lesz, akkor bánja kánya, benne vagyok. Egyszerűen gyorsan nem tudok fogyni. Úgy látszik az elmúlt egy évből, hogy hosszútávon sem, de mindenképpen meg kell próbálnom.

Tehát: 2016. november elsejéig 70 kg kell legyek. Ezzel bőven meg lennék elégedve.

Minden helyzetből van kiút, én így gondolom, és ha össze tudom szedni magam, ösztönözni tudom magam, akkor sikerülni fog. Tudom, hogy az édességek fogtak ki rajtam. És a mértéktelen evészet. A mindent mindennel való evés. Szépen sorban minden rosszat meg kell szünteni, hogy helyébe csak a jó dolgok kerülhessenek.

A havonta 2 kiló, az hetente fél kg, ez matematikailag is olyan könnyűnek látszik, hogy csúnya lenne nem betartani. 

Terv:

A másik blogban írtam a világ legegyszerűbb fogyókúrájáról, amit egy talpmasszázsról szóló könyvben olvastam. Ez kb. így szól:

Este ne vacsorázz (vagyis hagyjuk ki a vacsorát), s napközben edd a napi adagodnak a háromnegyed részét. 

Ez a világon a legegyszerűbb és a legkönnyebben kivitelezhető fogyókúra, és azt ehetünk amit szeretnénk, csak mértékkel. Nekem ez nagyon tetszik, mert én nem tudok egyelőre semmilyen diétát tartani. Egyszerűen még túl komolytalan vagyok hozzá. Az, hogy - holnaptól majd elkezdem a fogyót! -, az már nem működik, nem lehet erre alapozni. Ha este kibírom, hogy nem vacsorázom, már nyert ügyem van, hiszen én ilyenkor eszem a legtöbbet. 

Minden szokás kérdése. Ha megszokom, hogy különböző szertartásokat vezetek be az életembe, akkor kialakulhat egy jó életvitel, nem beszélve arról, hogy ha nem fogyok le, akkor veszélyeztetem az egészségem.

Tehát a helyzetem ugyan rossz, de nem megoldhatatlan. Igyekszem minden erőmmel. :)

Küldök egy dalt neked, hogy ha hasonló cipőben jársz, mint én, legyen kedved újrakezdeni, vagy éppen folytatni a diétádat. :) 

 

 

 

 

2 komment
süti beállítások módosítása