Együtt sikerülni fog!

Hát, akkor csapjunk bele a közepébe! (indul az igazi célmegvalósítás) :)

2024/03/10. - írta: RiaRia

coffee-pot-5195927_640.jpg

Mivel olyan szép vasárnap van, nem napirendezek ilyenkor, ez egy pihenőnap minden héten. Nem írtam szinte egy hete, de tudod, hogy vannak terveim, amiket igyekszem tartani is. Legfontosabb szabály, amire figyelnem kell az az, hogy nem rúghatunk fel szabályokat kényünkre kedvünkre. Amit be kell tartani, azt be kell tartani, ezért nem szabad nagyon leterhelni magunkat számadó kötelességekkel, erre mondják, hogy - néha a kevesebb több! :)

Amit ugye tartani szeretnék, az az étkezések időpontja és a szénhidrátszámolás. és Még az, hogy kialudjam magam rendesen. Kertészkedek, kint vagyok az udvaron a kiskertemben, és csinálom a tavaszi munkálatokat, most épp a virágok közt teszek rendet. Nagyon szuper tavaszi időnk van, ki is használom amíg lehet.

Mivel az igazi nagy indulás az holnaptól van, mert holnap van hétfő, most ideírom, hogy jelenleg hol tartok a súlyommal. Sajnos a súlyom felfelé mozdult az utóbbi időben, így most 105 kilóról kezdem a versenyt a zsírsejtekkel szemben. Ma azt csináltam, hogy különféle könyvekből leírtam, hogy egy db vagy 10 dkg gyümölcs vagy zöldség az mennyi szénhidrátot tartalmaz, illetve inkább csinálom úgy, hogy például 5-10 g szénhidrát az hány deka alma  vagy hány deciliter kefir vagy joghurt, tehát így könnyebb lesz majd beépítenem az étrendembe.

Például 5-10 g szénhidrátot 15 deka alma tartalmaz, vagy 175 g kefir, ami majdnem 2 deciliternek felel meg. Ez így könnyebben követhető és könnyebben illesztem be az étrendembe. Ezek lehetnek alacsony Glikémiás Indexűek, vagy közepesek vagy magasabbak, ez utóbbiakra figyelni kell, hogy kevesebbet fogyasszunk. Ezeket írom most össze, és ezekből állítom össze a napi menümet. Arra törekszem, hogy olyan ételeket egyek, amiket szeretek is, ne legyen a diéta kényszer, ne legyen rossz szájízem az elfogyasztani kívánt étellel kapcsolatban.

Szóval nagyon sok a túlsúly, és kétféle tervem van, amit figyelembe tudok venni. Az egyik gyorsabb fogyás, a másik lassabb. A gyorsabb fogyás az azt tükrözi, hogy kb. június végére el kell érnem a 80 kg-os testsúlyt, a lassabb ütemű fogyás szerint ezt a 80 kg-ot csak szeptember végére kellene elérnem. Most ott tartok, hogy megpróbálok a gyorsabb tempóban fogyni, de ha nem jön össze, akkor ott van a második számú ütemterv, ami szintén kielégíti a fogyási tempót, csak ehhez több kitartás kell, több akaraterő, mert hosszabb tartamú, de a gyors fogyás pedig több súlyfelesleget kell hogy produkáljon nekem egy hónap alatt, úgyhogy ebben is meg abban is van jó is, meg kevésbé jó is. Meglátjuk hogyan veszem az első akadályokat, és hosszú távon ki tudok-e tartani. 

A legelső célom tehát minél hamarabb elérni a 80 kg-ot, azután meglátjuk mi lesz, feltéve ha eljutok addig. Mindig csak kicsiket fogok írni, hogy követni lehessen a haladásomat, de ha lesz jó trükköm, vagy ötletem, azt majd természetesen megosztom veled is. Tarts ki és sohase add fel a céljaidat! :)

Hoztam egy jó kis dalt a számodra, legyen szép a vasárnapod! :) 

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása