Együtt sikerülni fog!

Callanetics - (gyakorlatok a törzs izmainak edzésére) - könyv

2017/02/04. - írta: RiaRia

gymnastics-1284656_640.jpg

Lehet, hogy ráérzek a mozgás örömére? Az előző bejegyzésben ajánlott edzést megcsináltam végig, és pluszban mégegyszer. Ez egy óra edzést jelentett mára, amivel elégedett vagyok. És még jól is éreztem magam a gyakorlatok végzése közben. Elkezdtem hasonló videókat keresni, és végül ráakadtam a Callanetics gyakorlatokra, és erről jutott eszembe, hogy van is itthon egy könyvem a Callaneticsről. A könyv borítáján az van írva, hogy - Hogyan legyünk 10 óra alatt 10 évvel fiatalabbak?

Még régebb óta megvan ez a könyvem, több társával együtt porosodtak (eddig!) a könyvespolcon. Bizony, előszedtem, és elkezdtem olvasni. Nem másra vállalkozik a könyv írója (Callan Pinckney) a Callanetics kitalálója, minthogy olyan hatásos egyórás programot ír le a könyvben, ami által újra szép, feszes testünk lehet. Én is akkor vettem még meg a könyvet, mikor még nem volt itthon dvd vagy videó tornáról, edzésgyakorlatokról. Ha tudsz könyvből tornázni, ajánlom neked is ezt a könyvet, de a neten is találsz erre a mozgásformára videókat.

Én most talán ráéreztem arra, hogy mozgás nélkül nem fog menni a fogyókúrám, és minden itthon lévő stratégiát bevetek a cél érdekében. Talán mindegy, hogy mit mozgunk, a lényeg, hogy csináljuk. Éspedig rendszeresen, annyi ideig minden nap, amennyit rá tudunk áldozni, és amennyi erőtartalék van bennünk. Én eddig az aerobic híve voltam, de rá kellett jönnöm, hogy nem tudok végigcsinálni egy egyórás edzést sem, és azért örültem meg, hogy észrevettem ezt a könyvet a könyvespolcomon.

Ne hidd, hogy amit neked ajánlok, azt én mind meg tudom csinálni. Én is keresem azokat a lehetőségeket, amik közelebb visznek ahhoz, hogy rávegyem magam, hogy minél többet tornázzak. És mivel ezt életem végéig jó ha csinálom, épp itt az ideje, hogy végre megtaláljam a számomra járható utat. A gyakorlatok minden korosztálynak javasoltak. A könyv írója azt az elvet vallja magának, hogy - "Az élet túl rövid ahhoz, hogy edzőtermekben töltsük el." - Valójában ezért is kezdtem belelapozni ebbe a könyvbe, mert én csak az itthoni lehetőségek közül tudok választani. A könyv hátoldalán olvashatod: - "A callanetics alkalmazásával egy óra alatt ugyanolyan eredményt érhet el, mint az erőfejlesztő készülékekkel hét óra alatt, vagy az aerobic-kal húsz óra alatt." - Ha ez a gyakorlatban is így működik, akkor mindenképpen megéri, hogy foglalkozzunk a könyvvel.

Ha csak egy ötletet adtam ezzel, hogy felhívtam a figyelmedet erre a könyvre, vagy edzésformára, már akkor megérte írnom róla. Én mindenképpen kipróbálom, a trükk abban van, hogy sokszor kell ismételni egy gyakorlatot. De ha nem bírom, megállhatok, pihenhetek, és kezdhetem újra a gyakorlatsort. Az eredmény nem marad el.

Mozogjunk bármit, tartsuk be ami az étrendünkben elő van írva, és egyenes út vezet a fogyáshoz. :)

 

 

 

2 komment
süti beállítások módosítása