Együtt sikerülni fog!

Csak türelmesen és jókedvvel lehet fogyogatni...! :)

2024/03/16. - írta: RiaRia

girl-1219339_640.jpg

Ismét majdnem vasárnap van, és elég szétszórt hetem volt, de a súlyom maradt, nem ment feljebb, most ennek is tudok örülni. Ami még örvendetesebb, hogy a cukorszintem a jó tartományban van, nemsokára laborba kell majd mennem, ez azért fontos tényező.

Most itt pötyögök a klaviatúrán, és bekapcsoltam dalokat is, hogy még könnyedebb legyen ez az este. Erre kell törekedni mindig a fogyással kapcsolatban is, hogy mindig jól érezzük magunkat. Ha befejezem most majd az írást, olvasni fogok, szólni fog a zene és a kezembe veszem Dr. Robert C. Atkins - Dacolj a koroddal című könyvét, amit már csak azért is érdemes elolvasnunk, mert ugye szintén a fogyókúrás társakhoz szól benne. Szóval most ezen a hétvégén pihenj te is, elég lesz dolgoznod a diétádon egész héten majd. Örülök, mert nagyon vészjóslóan elkezdett felfelé kúszni a mérleg mutatója, de most lecsillapodott, és megállt ezen a szinten, ahonnan lehet tovább építkeznem. 

Amikor nincs kedved fogyókúrázni (és valljuk be sokszor nincs ehhez kedvünk), gondolj arra, hogy nem vagy egyedül a problémáddal, elég ha csak a neten körülnézel, mennyi fogyicsoport van, mennyi diétás ajánlás van, mennyi tanfolyam indul csakúgy online, segítve a diétázókat. Úgyhogy ne legyél elkeseredve, törekedj arra, hogy mindig jókedved legyen, jó kedvvel nézd a hátralévő órákat a napodból, de azért igyekezz tenni is azért, hogy a jó irányba haladj. Hogyan haladhatunk a jó irányba úgy, hogy ne térítsen el minket a csábítás, az ételek csábítása, mert azt tudni kell, hogy ugye az ételektől hízunk, amit megeszünk. Mindenki fél, hogy hízni fog és inkább koplal, mert azt hiszi, hogy akkor gyorsabban és tartósabban halad majd a diétája során. Nem szabad "nem enni", mert pont az ellenkezőjét érjük el vele, mint amit szeretnénk. Szabad viszont enni, mindenféle okos dolgot. Szabad sokat inni, és szabad mozgásban is lenni, tornázni, edzeni, ha van erőd hozzá. Inkább azt írd össze, hogy mit szabad tenned, mit szabad enned, mint azt, hogy mit nem szabad, mert kerülni kell a negatív megfogalmazást, és azt edd, amiket szeretsz, azokat válogasd össze, amiket szeretsz, és amiket szabad is enned, hidd el, hogy rengeteg olyan étel létezik, ami finom és a kedvedre való, és ráadásul egészséges is. Egy kicsit kutatni kell hozzá, dolgozni kell rajta, hogy összegyűjtsd ezeket az ételeket, de nagyon sok olyan étel van, aminek örülni fogsz. Főleg most, hogy már egyre többféle élelmiszert lehet kapni, igaz, van, aminek egy kicsit borsos az ára, de csináld úgy, mint a régi társasjátékban csináltuk, - gazdálkodj okosan! -, volt egy ilyen társasjáték, még most is van, ezt a formát kell gyakorolnunk, hogy ügyesen tudjunk gazdálkodni a pénzünkkel. Ügyesen és okosan! - ez most a jelszó, ezt kell minél gyakrabban alkalmazni a fogyókúránk szempontjából is. Örömmel, okosan, és ügyesen! :)

Mindig lesz ami visszaránt a mélybe, ami elcsábít téged is. Ne ijedj meg ettől, volt, hogy én is megettem egy ültő helyemben egy 30 dekás mogyorós csokoládét, és még utána is éhes voltam, épp azért, mert túl sok cukrot ettem, túl édes volt a csoki, ráadásul rengeteg szénhidrát is volt benne, és falánksági rohamokat váltott ki nálam is. Ez még most is előfordulna, ha ugyanezt tenném, és bevallom, hogy nem múlik el az édesség utáni vágy, most is ugyanúgy meg tudnék enni egy 30 dekás mogyorós csokit, és még utána valami sósat is, hogy elvegye a cukor utáni vágyakozásomat. A sós ételek is általában teli vannak szénhidráttal, úgyhogy csak tennék egy nagy lapáttal a diétás programomra, mert mindent elrontanék, amit addig nagy nehezen felépítettem és elértem magamnak. Nem szabad ezért túl szigorúan bánnom magammal, mert tudom, hogy bármikor képes vagyok hasonlót tenni és minden eredményemet elrontani. Ezért nem tudunk lefogyni, mert mindig elcsábít valami a célunktól, és mi meg hagyjuk magunkat, belemegyünk a játékba, mert könnyebb és élvezetesebb dolog csokit enni, mint főzni valami finom egészséges ételt magunknak. Úgyhogy mindig lesz, ami visszaránt téged is a mélybe, és lehet, hogy hagyod magad, de lehet, hogy megsértődsz és azt hiszed, hogy csak neked ilyen nehéz ez, pedig hidd el, hogy majdnem mindenki ebben a cipőben jár. Mindenkinek nehéz, mindenkinek meg kell küzdeni minden egyes másodpercért, és ezt rögtön el is tudjuk rontani, ha nem figyelünk oda eléggé az étrendünkre, meg arra, hogy jó lenne mozogni is egy kicsit, hogy jó formában lehessünk. 

Ne legyél túl szigorú magadhoz, mert ez szüli azt, hogy mindig visszaesel. Engedd meg magadnak néha, hogy azt csináld, amit csak szeretnél, élvezd, hogy tiéd a világ és örülj minden egyes másodpercnek! Ha tudsz örülni mindig, olyankor jönnek a jobbnál jobb ötletek, és lehet, hogy rájössz önmagadtól is olyasmikre, amik segítik a fejlődésedet. Nekem azt mondta fiam, hogyha le akarok fogyni, akkor éhesnek is kell éreznem magam sokszor, mert teli gyomorral valószínű, hogy nem a zsírsejtek fognak olvadozni, inkább fogok hízni, mint fogyogatni. Ezt én jól megjegyeztem magamnak, és amikor elkezd korogni a gyomrom, akkor mindig elgondolkodom, hogy éhes vagyok-e, vagy csak ennék valamit, amivel agyonütöm az időmet éppen?! Ilyen a vízivás is, nem véletlenül mondják, hogy igyál meg egy nap legalább két liter vizet, mert én például ellennék egész nap úgy, hogy nem iszok gyakorlatilag semmit sem, de ez nem járható út, mert a szervezetem leépül, ha így teszek. Mindig figyelmeztesd te is magad, hogy minden órában igyál meg egy pohár vizet. Ezt nem nehéz betartani, csak kicsit figyelni kell rá. Aztán ott vannak a rossz szokásaink, amikről azt mondják, hogy minél hamarabb mondjunk le, mert megmérgezik az életünket. De egy szokás kb. 21 nap alatt alakul ki, és nem biztos, hogy ugyanúgy 21 nap alatt le tudnál szokni róla, ez tuti biztos. Sokkal több türelemre és megértésre van szükséged, ha egy rossz szokást ki akarsz gyomlálni az életedből, sokkal több időre is van szükséged, mint azt gondolnád. Ezért csak hosszú és folyamatos gyakorlással, önfegyelemmel és egy kis önuralommal leszel képes megszüntetni egy neked ártó rossz szokást. Mindennap eszedbe fog jutni, hogy megszegd a szabályokat, mindig lesz ami csábítóerővel fog hatni rád, de sose add fel, mert ha tényleg türelmes tudsz lenni, akkor az idő neked fog dolgozni, és egyre jobban és jobban fogod érezni magad napról napra, és egyre több olyan jó szokásod lesz, ami egyúttal kirekeszti azokat a csúnya rossz és negatív gondolataidat, amik mindig vissza akarnak téríteni téged a feleslegesen sok rossz ételhez, a mozgáshiányhoz. De te egy idő után már érezni fogod, hogy van önuralmad önmagad felett, és a jó szokások ki fogják szorítani a helyükről az ártó rossz szokásokat.

Szóval csak vidáman és örömmel kezdj el fogyózni, mert dacból, meg sértődöttségből ez még senkinek sem sikerült, de ha egy kis humort és jókedvet is beleviszel a napjaidba, akkor már élvezetesebb dolgod lesz diétázni, fogyogatni szépen sorban. Legyél türelmes, és sohase hátrálj meg, bármi is szeretné akadályozni az életedet. :)

ui.: "A gyümölcsöt nem akkor élvezheted, amikor még virága sincs. Nem akkor, amikor elülteted. Nem akkor, amikor még csak egy parányi mag. És lehet, hogy míg beérik, sokszor azt érzed, hogy hiábavaló. Hogy reménytelen. Hogy nem lesz belőle semmi. Hogy nem ad majd szép gyümölcsöt. De hidd el, nem hibavaló. Mert a sok fáradozás, munka, hit - és legfőképp a szeretet meghozza az igazi gyümölcsöt." (Csitáry-Hock Tamás). 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása