Együtt sikerülni fog!

Ha betartod mindennap a szabályokat, egy év múlva sikeres leszel.

2018/02/16. - írta: RiaRia

jump-2731641_640.jpg

Döntöttem, mint mindig mostanában. Egy követhető tervet dolgoztam ki, ami szerint egy év múlva már akár 30 kilótól is megszabadulhatnék. A múlt hibája = az elhízás. Miért híztam el? = mert túl sokat ettem. Helyesbítés = betartom az előírt szabályokat, és így hosszú távra tervezek.

Nincsenek véletlenek. Azért híztam el, mert több kalóriát vittem be a szervezetembe, mint amennyit felhasználtam. Ez egy tudományosan is elfogadott mondat, és ezt a mondatot szokták akkor is alkalmazni, amikor meg akarják keresni az elhízás okát. Vagyis tudom, miért híztam el, a következő lépés a döntéshozatal, az, hogy kövessek egy tervet, amitől meg tudnék szabadulni a túlsúlytól. A terv a következő, súlyokban mérve = az egyik hónapban 2 kilót kell leadnom, a következőben 3 kilót, majd ismét 2 kilót és ismét 3 kilót. Tehát ahogy váltják a hónapok egymást, mindig csak arra kell összpontosítanom, hogy vagy a 2 kilót, vagy a 3 kilót leadjam abban a bizonyos hónapban. Így jön ki, hogy jövő márciusra (végére) akár 70 kiló is lehetek, ha tudom ezt a szabályt tartani. Kell, hogy legyen egyfajta lelkesedés a fogyás iránt. Ha hibázok egy nap, másnap kétszer olyan lendülettel kell csinálnom a dolgom, hogy behozzam a lemaradásomat.

Vállalnom kell a felelősséget önmagamért. Egy könyvben olvastam, hogy váratlan dolgok mindig fognak történni. Jó, ha felkészülünk ezek fogadására. Pl. nincs ma kedvem edzeni, vagy pl. túl sokat ettem ma. Ezek mind váratlan események, és meg kell tudni birkózni ezekkel a váratlan helyzetekkel. Nem szabad az önsajnálatba menekülnöm. Jaj, hát annyi a dolgom, hogy még edzeni sem tudok. Vagy, jaj, már megint sokat ettem, nekem már mindegy. Igenis ilyenkor is van lehetőség a választásra. Én döntök, hogy mit teszek ebben, ezekben a helyzetekben.

Oszd be te is jól az idődet, hogy kevés ehhez hasonló váratlan "véletlenek" történjenek. Tarts ki a terved mellett. Egyedül rajtad múlik, hogy a következő pillanatban mit is fogsz tenni. Legyen ez egy jól meghatározott döntés, amit szívesen csinálsz meg, olyan cselekedet, ami lelkesedéssel tölt el, és ne tekintsd ezért a döntésért áldozatnak magad. Vagyis, vállald te is a felelősséget önmagadért. Csak ekkor lehetsz sikeres.

Nem titkolom, megint közel 100 kilóról indulok, tehát ebben a hónapban egy erős huszárvágással le tudnék adni 2 kilót. Majd márciusban 3 kilót, áprilisban újra 2 kilót, májusban megint 3 kilót, és így tovább, míg el nem érem jövő március végére a 70 kilót. Ez nem lenne egy kimerítő terv, ennyit könnyen le lehet adni, ha kitartok.

A fő alapelv az, hogy ha hibáztam egyik nap, másnap kétszer olyan lendülettel kell csinálni a dolgom, hogy behozzam a lemaradásomat.De! Nem szabad abbahagyni!!! A határ a csillagos ég akár. :)

 

 

4 komment
süti beállítások módosítása