Együtt sikerülni fog!

Valami mindig közbejön...

2018/09/22. - írta: RiaRia

bird-3690193_640.jpg

Lehet, hogy az évszakváltás az oka, vagy valami más, de visszatornáztam magam 96 kilóra, ami cseppet sem örvendeztet meg. Nem figyeltem eléggé, összezavarodtam egy kicsit az utóbbi napokban, és ennek sajnos ilyen súlyos vonzata lett. Ebből is látszik, hogy mindig észnél kell lennünk, ha fogyókúrázunk.

Nincs semmilyen pihenőidő. Ha nem írod véletlenül az étkezési naplódat, biztosan eltérsz a megengedett kalóriamennyiségtől. Ha nem mozogsz minden nap, akkor biztosan visszakúsznak a leadott kilók. Ha csak kicsit is hagyod magad elcsábítani, biztosan jelez a szervezeted plusz kilók formájában. Most rátaláltam a talán legelső és leginkább szeretett fogyiskönyvemre, amit már ajánlottam neked is. Ez a Reader's Digest Lépésről lépésre című könyve, amit azért szerettem meg annak idején, amikor megvettem, mert mindent lehet enni, csak az adagméreteket kell betartani. Tényleg, még csokitortát is szabad enni, de persze nem habzsolva. Amiért újra elkezdtem olvasni, az az, hogy valóban, ők már kiszámolták a kalóriákat, nekem csak be kell tartanom a heti, a napi javaslatokat, és 12 hét alatt közel 8-10 kilótól is meg lehet szabadulni. A lényeg, hogy lassítsunk a tempón, nem kell mindent egyszerre megváltoztatnunk az életünkben, lépésről lépésre haladjunk, de abban legyünk következetesek, legyünk kitartóak, és az eredmény nem marad el, a kilók rögtön apadni kezdenek. Aki akar, az persze diktálhat gyorsabb tempót is, de nem feltétlenül erre van szükség a fogyáshoz.

Az biztos, hogy a könyvet most már végigolvasom, és a számomra hasznos dolgokat átveszem az életembe. Három hónap az az év végét is jelenti, és elég idő ahhoz, hogy jelentős változás mutatkozzon a súlyomban. Nagyon csábító, hogy mindent lehet enni, mégsem leszek farkaséhes a nap folyamán, jobban tudom alakítani az étrendemet. Nálam az a baj, hogy nem nagyon tudok úgy enni, hogy amit a családnak főzök, abból ne egyek. Sajnos ezt nagyon nehéz leküzdeni, még akkor is mikor tudom, hogy másképpen szól az én diétám. Már annyi javulás van, hogy egészségesebben főzök itthonra is. Ha te is olyan helyzetben vagy, hogy újra és újra visszahízol, ajánlom sok szeretettel az említett könyvet, mert remek receptek is vannak a könyvben, és sok-sok tanács is a fogyókúrához. Én mindig változtatok, ha látom és érzem, hogy nem mennek a dolgaim.

A mozgáshoz vettem egy steppadot, épp akciós volt, de nagyon nehéz még nekem a lépkedés rajta. De az is igaz, hogy nagyon nekibuzdultam az elején, így nem csoda, ha bedagadt a lábam. Most már óvatosabban gyakorolok, és azt hiszem, hogy szeretni fogom, mert itthoni edzésre kíváló eszköz. Csak javasolni tudom akkor, ha te is otthon edzel, remek segítőtársad lesz a kilók elleni harcban.

 

2 komment
süti beállítások módosítása