Együtt sikerülni fog!

Le fogok fogyni, ha mindennap betartom a tanácsokat.

2022/04/18. - írta: RiaRia

beach-gae1e9b9f7_640.jpg

Minden napra van tervünk. Olyan nincs, hogy csak cél nélkül lézengenénk a szobánkban, minden okos gondolat nélkül. Ha figyelünk az előtörő gondolatainkra és lejegyezzük őket, sok időt megspórolhatunk a céljaink felállításához. Most több olyan tanácsot gyűjtöttem össze, ami számomra, de lehet, hogy a te számodra is hasznos lehet.

Kezdjünk is bele:

-----------------------

*biztosan vannak könyveid a fogyásról, csak nem mindig áldozol annyi időt rájuk, hogy kihámozd belőlük a lényeget, a fontos részeket. Vagyis más dolgokra fordítod az idődet.

*amikor sétálsz, gyalogolsz, biztosan találkozol ismerősökkel, barátokkal. Szánj rá időt, hogy beszélgess velük, érdeklődj olyan dolgok felől, ami érdekel téged, mondjuk épp az életmódváltással kapcsolatban. 

*napközben biztosan van annyi időd, hogy 10-10-10 perceket tudsz áldozni tornára, edzésre. Ne hagyd magad lebeszélni erről, inkább biztasd magad, hogy ez a 30 perc nem olyan sok, hogy ne bírnád ki.

*csináld napközben, ha módod van rá, azt, amit szívesen csinálsz, aminek örülsz, ami felvillanyoz, találj mindig olyasmit, aminek a szíved-lelked örül. Meglátod, hogy könnyebben telik majd egy nehezebb nap is így. Keress mindig érdekességet a magad számára.

*tervezz ésszerűen, ne fáraszd ki magad nagyon egy nap alatt. Amikor fáradtnak érzed magad, mindig találj egy kis időt arra, hogy regenerálódjál.

*írd le a tapasztalataidat, és várd az eredményt örömmel. Mindig van valami, amiből tanulhatunk. Ha leírod azokat a fontos dolgokat, amikkel megküzdesz egy nap, meg fogod látni a végeredményen, hogy sokkal többet tudsz kihozni magadból, mint azt elsőre gondoltad.

*ne tántorítson vissza semmi a célodtól. Ha kellően elszántnak érzed magad, mindig elő tudsz varázsolni tartalék energiát a magad számára. 

*ne unatkozz egy percig sem, mindig találj elfoglaltságot magadnak. Az unalom egy nagyon alattomos dolog tud lenni, ha hagyjuk, hogy maga alá gyűrjön. Gondolkozz mindig egy kicsit, hogy mi az, ami kizökkentene a pillanatnyi fásultságodból. Nem is kell olyan sokáig ezen gondolkodnod, mert hamar találsz megoldást.

*legyen fontos a számodra, amit csinálsz, amibe belekezdesz. Ha érdekel valami, akkor különös érzéseket táplálsz iránta, elkezded kibogozni, hogy mi is az, ami olyan nagyon lenyűgöz téged benne. Amikor erre rátalálsz, fontos lesz a számodra, kifejezetten nagy érdeklődéssel foglalkozol vele, és így hatékonyabb is leszel majd.

*kérj feladatokat magadtól másnapra, vagy aznapra, és csináld is meg őket. Ha kis feladatokkal kezdesz, hamarabb lesz sikerélményed, és jobb kedvvel kezdesz majd bele más dolgokba is. Könnyűvel kezdjél, és ennek hamar a végére is jársz, így gyorsan lesz sikerélményed.

*ne fáraszd ki magad teljesen, mert hamar összeroppansz. Érezned kell, hogy miből mikor van eleged, tudnod kell kikapcsolni, és elereszteni a nehezebb gondolatokat máskorra.

*selejtezz, dobd ki a felesleges dolgokat az életedből. Ugyanúgy, mint amikor ruhát selejtezel, ugyanúgy próbáld a rossz, ártó gondolataidat is mellőzni, tedd olyan időpontra őket, amikor nyugodtabb vagy és több időd van velük foglalkozni.

*főzzél finomakat zöldségekből, tanulj főzni, sütni. Azt hasznosítsd a magad számára, amiről tudod, hogy egészséges, és jót tesz a szervezetednek. 

*legyen mindig virág az asztalodon. Jobb kedvre derít, és vidámabban telik majd a napod. De másképpen is szerezhetsz jókedvet magadnak, gondolkozz ezen, írd össze, mi az, ami ebben a pillanatban fel tudna vidítani.

*találj ki új dolgokat, amik megkönnyítik az életedet, a munkádat. Biztosan nem kell sokat gondolkodnod ezen, a lényeg, hogy alkalmazd is azokat az ötleteket, amik eszedbe jutnak.

*rendszerezzél, legyen terved mindenre, okosan gondolkozzál. Ne sajnáld magadtól az időt. Akkor sem, mikor új terveket kovácsolsz magadnak, de akkor sem, amikor keretbe kell foglalnod, hogy mi a fontos a számodra és mit tudsz később megtenni. 

*legyél bölcs, és ne haragudj meg semmiért sem, ha valami nem sikerül esetleg. Mindig történik galiba az életünkben, ezen nem szabad felháborodni, inkább azon kell gondolkodnod, hogyan is oldd meg az ügyes-bajos dolgokat, amik néha felütik a fejüket.

*ne csinálj feleslegesen semmit, legyenek céljaid. Ha mindig belebonyolódsz felesleges dolgokba, csak az időd megy el, inkább az igazi céljaidra koncentrálj.

*nappal dolgozz, este tanulj, éjjel gondolkozz és aludj jót. Mielőtt aludni térsz, gondold végig egy napodat, és írd fel magadnak, hogy miben kell változnod, és mit csináltál jól. 

*tervezz 10 évre is akár. Sok helyen lehet olvasni, hogy nemcsak a rövid távú céljaink a fontosak, hanem a hosszú távú céljaink is. Merj hosszabb léptékben gondolkodni. Kérdezd meg magadtól, hogy "Mi lesz veled 10 év múlva?" írd le, mit gondolsz erről.

*napról napra csináld a dolgod, és kis idő múlva eredménye is lesz. Ha folyamatosan látod a célodat magad előtt, mindig lesz ami inspirál a továbbhaladásra. 

*erősödni, izmosodni fogsz a munkától, és a tornától, a gyaloglástól. Ez azt hiszem, mindenki számára elég logikusnak tűnik. Itt is a rendszerességen van a hangsúly.

*öt év alatt nagyon-nagyon sok mindent meg lehet csinálni, sőt, ha belegondolsz, egy hónap alatt is. De ha hetekre tagolod az idődet, vagy a teendőidet, meg fogod látni, hogy ha folyamatosan csinálod amit elképzeltél magadnak, az eredmények nem maradnak el. 

*ne hagyd abba a munkádat sohasem, mindig kezdd újra, ha megakadsz, de közben pihenj is. Amit írok mindent fordíts le az életmódváltás szintjére, alakítsd úgy az életed, hogy közben folyamatosan okosan változhass.

*folytasd mindig onnan, ahol megakadtál. Nem tudunk mindig egyformán teljesíteni, de mindig tudjuk folytatni onnan, ahol épp megrekedtünk. 

*légy mindig jókedvű, és sohase szomorkodj, inkább mosolyogj. A belső érzelmeink mindig is nagy hatást gyakorolnak ránk, így nem mindegy, hogyan is érezzük magunkat egy adott pillanatban. 

*tartsd a kapcsolatokat, telefonálj, beszélgess sokat, mindig legyen mondanivalód. Bárki bármikor és bármiben tud segíteni neked, ha valahol megrekedsz, ezért ne tartsd magadban a gondjaidat sem. De ha épp örömödben van kedved beszélgetni egy jót, mindig találsz magadnak barátokat ehhez.

*csináld, amibe belekezdtél. Ha mindenbe csak belekezdesz, de nem jutsz a végére, elmegy az időd, és elherdálod az egész napodat. Mindig fejezd be a munkádat, ne hagyj félbe semmit.

*tudsz egyedül is dolgozni, találd fel magad. Azt hisszük, mindig segítségre van szükségünk, pedig sokszor elég egy kis továbbgondolkodás, és máris nagyszerű ötleteink születhetnek. 

*légy kedves és egyszerűen éljél. Nincs annál kifizetődőbb dolog, mint amikor a legtermészetesebben élünk. Őszinte, tiszta szívvel sokkal könnyebb gondolkodni, mint leterhelten.

*serényen dolgozzál, iparkodjál minél kevesebb idő alatt minél többet megtenni. Ez a feladat csak elsőre tűnik nehéznek, amikor benne vagyunk a munkában és élvezzük, amit csinálunk, egyszeriben megkétszereződik az erőnk is. 

*ha kell, változtass kedvedre, és szükség szerint. Előfordul, hogy kénytelenek vagyunk változtatni a dolgok menetén, de ezt tegyük úgy, hogy nekünk is tetsszen, és a munka rovására se menjen.

*olvass az interneten is az életmódváltásról, a tervezésről, és a célok megvalósításáról is. 

-----------

Egy kicsit lehet, hosszúra sikerült a bejegyzés, de mindegyik tanácsot át tudod formálni a fogyókúrád hasznára, az életmódváltás fontosságára. A legeslegutolsó tanács épp az, amit a címben is olvasol: - ha mindezt betartom, le fogok fogyni. - De ne vedd magadra nagyon, amit írtam, tulajdonképpen minden bejegyzés az én biztatásomra való, hogy legyen mihez nyúlnom, ha néha megrekedek valahol. Csak azért írtam le őket így egy csokorba, hogy meglegyen, mert egyik-másik tanács épp jól fog jönni, amikor tervezünk, célokat valósítunk meg. 

A mai motiváló mondatunk a következő:

Hidd el, hogy ma valami nagyszerű dolog történik veled. :)

 

 

komment
süti beállítások módosítása