Együtt sikerülni fog!

Meg kell békélni azzal, hogy nem minden fér bele egy napba.

2022/02/02. - írta: RiaRia

motivation-g913ae69d8_640.png

Bármi felboríthatja a napodat. Bármelyik napodat. Ezt el kell tudni fogadni, és nem kell ellene harcolni. Nem tudsz belezsúfolni mindent egy napba, ami épp az eszedben van, amit szeretnél megvalósítani. Észben kell tartani, hogy a nap huszonnégy órából áll.

Én is tudom ezt, és mégis, talán az a járható út most a számomra, hogy ami szabadidőt tudok szerezni a nap folyamán magamnak, azt mind az életmódváltásomra fogom fordítani. Eleinte minden szabadidőmet rááldozom erre, minden gondolatomat ez fogja kitölteni. Csinálom napközben a dolgom, de amikor lesz egy kis időm, akkor vagy olvasok könyvet az életmódváltásról, vagy javában edzek, vagy épp finom ételeket főzök, amikről tudom, hogy jók nekem. Addig csinálom ezt, amíg ki nem alakul a rendszer a napjaimban. Van egy ritmus, amit követünk, és ehhez kell hozzátenni a tudásunkat, azt a tudást, amit eddig megtanultunk az életmódváltásról.

Még mindig van valami, valahol még mindig hibádzik valami, amire rá kell jönnöm. Lehet, hogy ez a valami épp az IDŐRÁFORDÍTÁS lesz, vagy nincs meg az ÖSSZHANG az étkezés, az edzés és a saját ritmusom között. Ezt ugye szépen finomítani kell, hogy mindig legyen ami ösztönöz a mindennapi GYAKORLÁSRA. Ezért kell sok időt áldoznom erre az elején. 

Ha eltérít valami a napi programomtól, vissza kell tudni találni a gyakorláshoz. Nem véletlenül írtam nagy betűkkel ezt a szót, mert napi szinten való gyakorlás szükséges ahhoz, hogy eredményes lehessek hosszú távon. Mindig (napközben is!) végig kell gondolni a napirendet, hol csúszik el, ezért a legelső, hogy leírjuk mindig a napi vagy a másnapi programunkat. És, amikor szeretnénk, akkor ellenőrizni, értékelni is kell magunkat. Ez jó, ha esténként történik, de napközben is szükség lehet rá. Ezután ki kell javítani a hibát, csak azután lehet tovább lépni. Ha valahol megakadsz a nap folyamán, állj meg és gondolkodj, mi lehet a hiba. És ha lehet, azonnal korrigáljál. Nyugodj meg, nyugtasd meg magad, hogy nincs baj, csak kis szünetre van szükséged, hogy átgondold a további lépéseket.

Örülj, hogy rendszert vittél az életedbe, és legyél mindig jókedvű! :) Kialakítottál egy stratégiát az életmódváltásodhoz, és már tudod, hogy mit kell tenned és mit akarsz csinálni. Annyi időt kell rászánni magadra, a fogyásodra, amennyit muszáj. Se többet, se kevesebbet! Mindig tartsd észben te is, ha fogyni szeretnél, hogy első az életmódváltásod, minden más csak azután jöhet. 

Szerintem, minden titok benne van ebben a blogban is, vagy éppen a neten, vagy valamelyik diétás könyvben, csak össze kell tudni olvasni, össze kell tudni rakni. Ezen fáradozom én is. Addig kell alakítani a napirendet, amíg jó nem lesz, amíg követhető nem lesz. Bármikor szükség lehet változtatásra. És! Bármi, bármikor felboríthatja az aznapi szépen kidolgozott napirendedet, de ezért nem kell aggódnod, mert képes vagy korrigálni minden nap. Nem fér bele egy napba minden, ezért borul fel néha a napi ritmusunk. Ezzel meg kell tudni békélni, és nem szabad erőltetni semmit, mert visszájára sülhet el a dolog.

Minden nap hozzá tudsz adni egy kicsi pluszt az előző napodhoz. Minden nap egy kicsit. Minden nap fejlődsz, csak eleinte nem látszik, nem érzed, de a hatás az nem marad el, ha időt tudsz áldozni saját magadra.

Mai motiváló mondatunk a következő:

Többre vagyunk képesek, mint azt elsőre gondoljuk magunkról. 

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása