Együtt sikerülni fog!

Kitartás, önfegyelem kell.

2016/06/09. - írta: RiaRia

deficient-995123_640.jpg

Következő lépés az önfegyelem gyakorlása. Én sajnos nem tudok futni, de az a baj, hogy még csak nem is próbálkozom azon, hogy jobban menjen ha gyakorolnám. A képen mankóval is fut az egyik versenyző, azt hiszem, van mit tanulnom tőle kitartásban, és még sok minden másban is. Sajnos visszahíztam 98,5 kilóra, ezért most az önfegyelem gyakorlása van soron. Mindent, amit csak tudok elsajátítok az önfegyelemről, és főleg alkalmazni is kell naponta. Nem csak a diétára gondolok most, lehet, nem is ott kellene kezdenem.

Akármilyen célt tűzök ki, sosem tudom megvalósítani. Kudarcba fullad minden törekvésem. Nem is vagyok túl jól, de ez nem lehet mentség. Ha el akarok érni valamit, muszáj ráfókuszálnom, és igyekeznem kell, hogy sikerüljön meg is valósítani. Mindig az este a kritikus. Ezért most csak azokra a tevékenységekre helyezem a hangsúlyt, amiket este csinálok. Itt kell önfegyelmet gyakorolnom. Tegnap hajnal 4-ig is fent voltam, ilyet nem szabad csinálni, ma olyan voltam, mint a mosott rongy. Időben kell aludni mennem, és szigorúan reggel fél 6-kor fel kell kelnem. Az esti dolgaim már kb. délután 4-kor kezdenek felborulni. Azt hiszem, hogy ekkor kellene vacsoráznom, de ez nem így van. Ezután még vagy 5x eszek, igaz kis adagokat, de sokszor, ami nem helyénvaló.

Azután teljesen elmegy az önkontrollom, nem tudom fékezni a falásrohamot, és minden mindegy alapon eszegetek bármit, ami épp az eszembejut, vagy ami itthon fellelhető. Igaz, van már jó nagy bűntudatom közben is, míg eszegetek, de nem érdekel, mert az érzelmeim győzedelmeskednek. Nos, ezért az érzelmeimen kell megtanulnom uralkodni. Ez az önfegyelem első lépése. Ha meg szeretnék tenni valamit, de tudom, hogy nem helyes, akkor életbelép a szigorú önfegyelem gyakorlása. Ki kell tartanom, és ott kell alkalmaznom, ahol a leggyengébb vagyok, pl. a türelemben. Először csak kis időt szánok rá, majd egyre több és több ideig kell, hogy kitartsak. Csak ezután jöhet szóba az, hogy be is tudok tartani étrendet. Vagy hogy tudok-e fél vagy egy órát bicajozni edzésként.

Csúnyán visszahíztam, aminek nagyon nem örülök, és itt mozgok már 97-98 kg közelében már elég régóta. Remélem, hogy sikerül uralkodnom önmagamon. Ha te is látod, hogy fogytán a türelmed, lassíts, és gyakorold az önfegyelmet, hogy később ne lehessen ebből nagyobb probléma. Folytatom tovább a küzdelmemet a kilókkal, de most más megközelítésből próbálkozom. Feladni nem fogom, mert nagyon meghíznék, és már így is sok a fölösleges kiló. Gyerünk, adjunk még esélyt a fogyásnak, csakis rajtunk múlik, hogy sikerül-e.

Hallgass meg egy dalt, és ne add fel, bármi is jönne közbe. :)

 

 

komment
süti beállítások módosítása