Együtt sikerülni fog!

Az evés is okozhat függőséget...

2021/02/06. - írta: RiaRia

girl-4253909_640.jpg

Azt mondják, hogy az evés is olyan, mint a drog. Függőséget okoz, hasonlatos a cigizéshez, vagy a túlzott alkohol fogyasztáshoz, hasonlóan függővé lehet válni tőle.

Az alkoholt és a cigarettát is el lehet hagyni, ha elhatározzuk, de ennünk viszont kell, ezért vagyunk nagyon rossz helyzetben. Sok mindenen kell változtatnunk, hogy kicselezzük az állandóan felbukkanó étvágyunkat. Kialakulhat sóvárgás az ételek iránt. Ezt le kell küzdenünk, hogy normális mederbe tereljük az evést magát.

Mindenkinek vannak az étkezéssel kapcsolatban rossz szokásai, amiről szeretne leszokni, és átváltoztatni más irányba. Van, aki kapkod reggelizésnél (már ha reggelizik), kutyafuttában kapkodja be a falatokat, rohan, nincs ideje vagy egyáltalán nem is éhes reggel és nem eszik. Mindkettő rossz, és ki kell alakítani valamilyen egészséges rutint már reggel, hogy az ebédünk is a helyén legyen, és este se együk túl magunkat.

Ha már a reggelizést elrontottuk, könnyű a továbbiakban is rossz utat követni. Ki bírja azt ki, hogy vacsorára csak egy kis salátát egyen, ha reggel és délben rosszul étkezett, esetleg gyorskajákat rendelt magának, és már akkor is éhes volt, amikor még el sem következett a vacsoraidő, de már több száz, esetleg ezer kalóriát sikerült már bekebeleznie? Senki sem, mert ez nem járható út. Sokszor azt sem bírjuk ki, hogy többször együnk keveset, mert ez lenne az ideális.

Írd egy napon keresztül, hogy miket eszel. Őszintének kell lenned magadhoz, mindent le kell írni. Este vedd elő, és látni fogod, hogyan kell változnod, hol rontottad el a napodat. Azt mondják, sok mindenről le kell mondanunk. Ezt sem lehet megvalósítani egyik napról a másikra. Pedig hamarabb érnénk el eredményeket, az biztos.

Te vagy a felelős önmagadért, ezt kell elfogadnod, és helyetted nem járhatja be a te utadat senki. Teremts időt arra, hogy foglalkozol a fogyókúráddal. Csak a fogyókúrával foglalkozzál, még akkor is, ha azt mondják, hogy ez stresszt vált ki. Mindenképpen sok időt vesz majd el tőled az elején, de később jártasabb leszel benne, az is biztos. Nem kell mindent újra meg újra megtanulnod, kialakulnak jó szokások, és ezeket kell tudnod gyarapítani és hasznosítani.

Nem könnyű hosszú távon betartani mindent, sőt még keveset sem, mert eltér a régi megszokott életünktől. De ha nem változtatunk, akkor csak mi járunk rosszul, és egyre csak hízni fogunk. Ezért érdemes foglalkozni a fogyókúráddal. Bele kell törődnünk, hogy másképp nem lesznek sikerélményeink, áldozzunk ezért annyi időt egyelőre a fogyóra, amennyire épp szükség van. Később könnyebb lesz, ezt a saját bőrünkön fogjuk megtapasztalni. :)

 

 

komment
süti beállítások módosítása