Együtt sikerülni fog!

Tervek a következő hónapra.

2021/02/28. - írta: RiaRia

cherry-blossoms-1304965_640.jpg

No, csak lement még fél kiló ebben a hónapban, úgyhogy öt és fél kiló a februári eredményem. :) Szupppiii !!! :) Már csak azért is muszáj ezt megírnom, mert minden hónapban más grafikont készítek, egy újat mindig, mert a havi célokra fókuszálok. Ha már ilyen szépen haladok, akkor még talán belefér.

Igen! :) Szépen haladok, és szeretném, ha ez így is folytatódna. Ilyenkor szokott történni, hogy túl elbizakodott leszek, és megáll valamiért a fogyás. Ezt szeretném elkerülni. Mivel egész hónapban beteg voltam szinte, ezért az elsődleges feladat a gyógyulás. Nagyon nehezen kászálódok ki a megfázásból, ami lehet, hogy átcsap influenzába is, mert elég rossz bőrben vagyok még mindig. Ennek ellenére egészen jól tartom, hogy 3x eszek egy nap. Mit tudok tenni ebben a helyzetemben?

A mindennapos mozgásra helyezem a hangsúlyt. A betegség is legyengített erőnlétileg, így az izmaimat vissza kell, hogy szerezzem. Be kell valljam, most még nem sok kedvem van hozzá, de egy kicsit lehet erőltetni is. Amit tudok mozogni, az a következő: - gyalogolni tudok menni néha, és itthon online tornákat be tudok iktatni, valamint egy helybenjárás (kb. 10-15 perc) az mindenképpen belefér. Még így is lesz izomlázam, az biztos, de ez így jó. Többet nem tervezek, mert fő a fokozatosság. A futópad csak később jöhet. Még talán jógázni tudok, mert vannak gyakorlataim hozzá.

Azután a rendszerességet mindenképpen tartanom kell, és minden téren, nem csak a mozgás terén. Most kicsivel később ébredek, de ezt is be szeretném állítani, hogy egy órával korábban kelek fel, mint általában szoktam, mert erre szükségem van. Nagy rendcsinálás veszi kezdetét, mert itt-ott vannak hiányosságok ezen a téren. És, majd jönni fog a ruhapróba is !!! :) Erre nagyon készülök, mert csak a télikabáton teszteltem magam eddig. Egy csomó ruhámat száműztem, mert mind kicsi volt már rám. Ezeket újra előveszem majd, de azt hiszem, elég csak egy-egy blúzon vagy nadrágon próbálkoznom, mert a többit úgyis tudom, hogy jó lesz-e. Bár, mindegyik más-más fazon, ezért lehet kellemes meglepetés egy-egy darab, amikről azt hiszem még most, hogy nem férek bele, de amikor próbálom, kiderül, hogy mégis. :)

Azt is tartani szeretném, hogy 3x eszek egy nap, és ha már ilyen szépen tartom azt, hogy nem eszek édességet, akkor ezt is mindenképpen. Egyelőre a gyenge étvágy teszi, hogy nem kívánom a cukros dolgokat, de ha meggyógyulok, ez meg fog változni, és lehet, visszájára kerül minden. Ezt bizony el kell kerülni! Erre is taktikát fogok keresni, ami nagyon nehéznek tűnik így elsőre, mert nagyon ettem a csokikat minden kérdés nélkül.

Jön a március, jön a tavasz, jön a nagy méregtelenítő csalántea-kúrám. Nem akarok kimaradni ebből, és még pluszban zöldteát is fogok inni. Meg iszom a hársfateát köhögés ellen. Be szeretném vezetni, hogy a vacsora vagy csak egy fehérjepor legyen vagy saláta. Ez még eléggé nehezen megy, ezért lehet, hogy az első helyre kellene tenni. Szép fokozatosan kell mindezeket megvalósítani, egyszerre nem fog menni, de már van, ami most is a része az életemnek. Azokat csak tartani kell tudnom.

Sok-sok összetevője van egy jó fogyókúrának, mindent a magam kedvére kell alakítanom. És, nem utolsósorban fő a jókedv !!! :) Erre nagyon oda kell figyelni.

Hát, ennyi a tervezendő feladat márciusra, de ha csak a fele valósul meg és a másik fele áprilisban, úgyis jó lesz. Mindig jön váratlan esemény, ami felboríthatja amit beterveztünk. Erre is jó, ha felkészülünk, hogy milyen stratégiát is folytatunk majd ilyenkor. Nem szabad nyugtalankodni, nem szabad stresszelni, mindig a legnyugodtabb énünket varázsoljuk elő, ha csak egy mód van rá. Ha megvan a nyugalom, már nyert ügyünk van. Tudunk figyelni önmagunkra, és még a neccesebb dolgokat is ki tudjuk védeni. Drukkolok mindenkinek, aki ilyen nagy fogyásba kezdett bele, mint én is, mert ugye a cél az megvan, de még elég távol vagyok tőle. Ezen nem is kell aggodalmaskodnom, mert nem éri meg a mérgelődés. Nem szabad visszahízni !!! Amit már elértünk, azt tartsuk is meg !!! Ezt talán még nehezebb, mint fogyni. Mindig csak egy hónapra fókuszálj! Ennyi bőven elég lesz, a többi úgyis útközben alakul majd. :)

 

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása