Együtt sikerülni fog!

"Legyen életed a legjobb kézben: a sajátodban!"

2015/09/20. - írta: RiaRia

Találtam egy jó életmódváltó könyvet, amit szeretnék neked ajánlani, olvass bele ha van időd. A szerzők: Dr. Purebl György - Székely Eszter, és a könyv címe: Életrevaló útravaló. Alcím: Legyen életed a legjobb kézben: a sajátodban! Nagyon inspiráló könyv, sok-sok megfogadni való jó tanáccsal. Én ahogy olvasom, új erőre kapok minden mondat után, mert vagy megijeszt egy kicsit a könyv, vagy megmutatja hogyan is lehet úgy élni, hogy végül örömmel és boldogan töltsünk el minden napot. 

Gondolom sejted, hogy idézni fogok ebből a könyvből. Így is van, fogadd meg a következő tanácsot, mert az életed minőségéről van szó.

" ...ma már a gyors, drámai életmódváltozást csak nagyon ritkán, sürgős esetekben javasoljuk, helyette lassú, fokozatos életmódváltozást tanácsolunk, amelyet kb. egy év alatt, és nem gyorsabban ajánlott megvalósítani. A cél nem az, hogy gyors, hanem az, hogy tartós legyen az elérni kívánt változás, ez pedig csak lassan, fokozatosan lehetséges. A fokozatosság azt jelenti, hogy az életmódunkon mindig csak éppen annyit változtassunk, amennyi nem jár nagy energiaráfordítással, majd amikor ez a változás már természetes része mindennapjainknak, rátérhetünk a következő lépésre. "

Ezek a mondatok nagyon fontosak, én is nagyon komolyan veszem őket, és csak ha betartom ezt a tanácsot, akkor változhat úgy meg az életmódom, hogy végig kísérjen egész életemen. A végső célom valóban az, hogy apró kis szokásokkal gyarapítsam az életmódomat, és ezt kis lépésekben haladva tegyem meg, nem sürgetve magamat.

Egy év lehet hosszú is, de elröpülhet nagyon gyorsan is, ha fogyókúrában számolunk. Csak egy napra koncentrálj, csak egy napot tervezz, ez is hamar elillan, főleg ha rosszul étkezünk, nem mozgunk semmit, és nem pihenjük ki magunkat kellőképpen. Én erre a három pontra koncentrálok egy ideig, míg tényleg az életem részévé válnak.

Ma 88 kg-ot mértem reggel, nagyon boldog vagyok, olvashatok egy kicsit ma is jutalomképpen, egy kis utóvacsora is belefér még majd este, ami egy pohár joghurt és egy kifli lesz csak. Ez a fajta utóvacsora jól jön, mert tényleg csökkenti az éhséget, és nincs sok kalória benne. Csak javasolni tudom, csakúgy mint a fent említett könyvet, ami nagyon hasznos lesz, hiszen nem muszáj elejétől végéig olvasni, azt a fejezetet olvashatod, amelyik éppen tetszik, és amelyiket éppen úgy érzed, hogy előnyödre változtat meg.

Küldök egy dalt, hallgasd meg, és tartsd meg amit megfogadtál magadnak még az életmód változtatás elején. :)

 

 

komment
süti beállítások módosítása