Együtt sikerülni fog!

Kell egy kis energia

2015/09/25. - írta: RiaRia

Megint ellustultam, ilyenkor nem jó, ha nagyon büntetem magam, inkább a buzdítás esik jól, és visz tovább előre. Minden nap egy új időszámítás nekem, csak a véghajrát, a nap végét kell átterveznem, mert a többi jó. Előszedtem a régi, jól bevált Fogyókúrás könyvem, amit Dr. Fövényi József és Papp Rita írt, mert remek mintaétrendek vannak benne, valamint ételsorokat mutat be 100 kcal-tól 400 kcal-ig. Sok hasznos tanács is van a könyvben, a jó, hogy egy kis könyvecske, mindig magaddal tudod vinni, elfér a kistáskádban is.

Mit tehetünk a valódi éhségrohamok ellen? - "Ilyenkor is igyekezzenek elfoglalni magukat. Ha ennek ellenére az evési kényszer nem szűnik meg, várjanak 10 percet, mielőtt enni kezdenének. Ilyenkor fogyasszanak el egy 100-200 kcal értékű ételt, lehetőleg sok zöldséggel, salátával, vagy egyenek meg 1-2 almát, vagy 1 pohár joghurtot, vagy kefirt, illetve igyanak meg 1-2 dl tejet. Igyekezzenek minél lassabban enni. Az éhségrohamokat tekintsék természetes dolognak, ne essenek miattuk kétségbe, ne keseredjenek el. Ilyenkor kerüljék a feketekávé, erős tea fogyasztását, melyek csak átmenetileg szüntetik meg az éhséget,,,,". "Ugyanakkor semmi szín alatt ne fogyasszanak édességet, fehér kenyeret, finom pékárut sem, melyek az inzulinelválasztás fokozásával később még nagyobb éhségérzetet eredményeznek."

Ír a könyv arról is, hogy minden étkezés előtt pihenjünk pár percet. Koncentráljunk az étkezésre, és ne nézzünk tv-t, ne olvassunk közben újságot, és alaposan rágjunk meg minden ételt, és igyekezzünk minél hosszabb idő alatt elfogyasztani az ételt. Nem kell nagyon kapkodni, szánjuk rá az időt az étkezésre is.

pl. írok egy 100 kcal ételsort az őszi-téli kisétkezésekből. Mindig fel van tüntetve a kalóriaérték.

Alapélelmiszer----------------------------------------- + Variációk

1 db főtt tojás (70 kal)------------------------------- + 25 dkg savanyú uborka,(28 kal)

                                                                  10 dkg alma (30 kal)

                                                                    1 dl diétás rostos gyümölcsnektár (28 kal)

                                                                   20 dkg feketeretek ( 30 kal)

                                                                   15 dkg savanyú káposzta (30 kal)

                                                                   15 dkg paradicsompaprika (30 kal)

                                                                   10 dkg narancs (40 kal)

____________________________________________________________________________

Természetesen nem kell megenni mindent a főtt tojáshoz, hanem csak 100 kalóriáig kiegészíteni az ajánlott ételekből.

Próbáljuk alkalmazni ezeket a szabályokat, és a mintaétrendek, valamint a receptek segítségével el tudjuk kezdeni a diétát, majd később magunk is össze tudunk állítani ételsorokat. Egyszerű receptek, de nem is kell túlbonyolítani a diétánkat, szinte ne is figyeljünk rá, csak tartsunk be egy-két jól megtervezett szabályt.

Végül így biztat a könyv: " nem könnyű feladatra vállalkoznak. De nincs reménytelen eset. Csak tudniuk kell, hogy az egyetlen hitelesített mérleg önmagukban van, ezen kell, hogy megmérettessék akaraterejük, kitartásuk, türelmük, fantáziájuk. S ha a mérlegnyelv egyensúlyban tud maradni, célhoz érhetnek: elfogadhatják, megszokhatják az egészséges, ésszerű táplálkozást, melynek alapján nem kell reménytelenül küszködniük életük végéig a felesleges kilogrammokkal."

Ez a Fogyókúráskönyv, amit ma ajánlottam neked, nagyon nagy segítség lehet a diétád során. Egyszerű, de nagyszerű tanácsokkal lát el, s ugyanilyen egyszerű, de sokrétű étel összeállításokat találhatsz a kis könyvben. Bátran olvass bele, meglátod beindul a diétád hamarosan.

Küldök egy dalt, nehogy abbahagyjad az elkezdett fogyókúrát, tarts velem, együtt célba érünk, csak folyamatosan ösztönözni kell magunkat a továbbhaladásra. Mindig onnan lépj tovább, ahol épp tartasz, nem baj ha visszaestél egy kicsit, már itt van a kezedben ez a kis fogyiskönyv, amit ha elolvasol, erőt meríthetsz a folytatáshoz. :)

 

komment
süti beállítások módosítása