Együtt sikerülni fog!

"Változtatni sohasem késő."

2016/08/07. - írta: RiaRia

a-change-in-lifestyle-1430599_640.jpg97 kg voltam reggel, ennek nagyon örülök, remélem, hogy tovább fogyok ezután is. Most tartani szeretném, hogy 2x vagy 3x eszek egy nap, de inkább kétszer lenne ideális. Kezd kialakulni egyfajta fogyókúrás életszemléletem, ami abban nyilvánul meg, hogy igyekszem betartani, ami egy napra elő van írva. Ezen áll vagy bukik minden. Csak egy napra koncentrálok, és kifejezetten a 4 alapvető ételcsoportra: a gyümölcsökre, a zöldségfélékre, a gabonafélékre, és az olajos magvakra, diófélékre. Ezekből válogatok, ami azt jelenti, hogy kicsit húsmentesebb az étkezésem. Még a tejtermékeket is kivonom egy időre a "forgalomból", az igazság az, hogy eddig is tejet inkább csak a házi műzlihez tettem. Tojást is alig eszem, és sajtot, túrót is keveset. Bevallom, hogy a neten nézek videókat most az egészséges táplálkozásról, ahol is az egyikben azt ajánlja az előadó, hogy vagy 2+1 vagy 3+1 variáció az ideális az étkezések számára. A 2+1 az két főétkezés, plusz kevés vacsora, a 3+1 az három főétkezés, plusz egy nyers étkezés. De az sem jó, ha csak 2x eszünk, de akkor pedig jól belakmározunk. Mindent mértékkel, ez a jelszó.

A reggeli legyen a nap legfontosabb étkezése. Ezt kezdem megérteni, és alkalmazni is egyre jobban tudom. Nem való estére sokat enni. Én ezzel küszködtem jó sokáig, nekem a vacsora volt a nagy evészet. Most kezdek erről leszokni, és sokkal jobban ébredek reggel, mert tudom, hogy kevesebbet fog mutatni a mérleg, ha betartom, hogy kevesebbet vacsorázom, vagy el is hagyható a vacsora, aki kibírja. Ha el tudjuk hagyni a vacsorát, bizony, hogy jót teszünk vele a szervezetünknek. Reggel lesz időnk bőven pótolni egy bőséges reggelivel.

Ajánlom a figyelmedbe azt a két videót, ahonnan merítettem az előző sorokat.

1.) - Étrendváltoztatás 10 lépcsője,

2.) - Változtatni sohasem késő.

Az előadó Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök, akinek a szavait jó ha megjegyezzük. Igaz, hogy kicsit hosszú a videó, de érdemes belehallgatni, mert az egészséges táplálkozásról van szó benne.

Tarts ki, folytasd a fogyót, az étrendváltoztatást, mert megéri, az biztos. :)

 

komment
süti beállítások módosítása