Együtt sikerülni fog!

Egy hetes változtatások

2019/01/13. - írta: RiaRia

nine-217900_640.jpg

Sajnos begyulladt a lábam, így a mozgást kicsit mérsékelni kellett, de mostanra már vagyok olyan jól, hogy újrakezdhessem az elmúlt hetet. Igen, ez lesz a szabály, hogy ha valamit nem sikerül teljes mértékben megvalósítani, akkor meg kell ismételni. Ugyanis ha kihagyom, nem érek el vele semmit.

Tehát a következő hét 2019. január 14 - január 20-ig fog tartani, szintén hétfőtől vasárnapig. Jegyzetelek is, mindig írom, mit csináltam meg és mit nem.

Heti terv:

Mozgás:

ugyanaz, mint az előző héten, nincs változás. (gyaloglás, szobabicaj, és gyógytorna gyakorlatok). Gyógytortára majd szerdán megyek, új gyakorlatok lesznek. Ha esik, ha fúj, össze kell szednem magam, és minden másnap jön a gyaloglás napi 30 percben. A gyógytorna gyakorlatok adottak, így azon nincs mit alakítgatni.

-------

Étrend:

egy kicsit túl sok volt a zöldségféle a héten, de megtartom ezt a jó szokást, és annyit változtatok rajta, hogy minden étkezéshez kell enni zöldségfélét. Most leginkább zöldséglevest eszek, a lábam miatt, mert az jó rá. Gyümölcsöt már mérséklem, de naponta meg kell ennem 3 db gyümölcsöt. A salátákat gyakrabban fogom alkalmazni, minden vacsorára. Sok-sok vizet kell innom, ezt nem szabad félvállról venni.

-------

Pihenés:

még mindig nem alszom eleget, ezért a változtatás az lesz, hogy éjfélig mindenképpen aludni kell térni. És így kb. 6 órakor, vagy fél 7-kor ébredhetek fel. Ha nagyon fáradt vagyok, napközben be lehet iktatni egy félórás szundit délután.

-------

Lelki béke:

marad a talpmasszázs, most külön egy krémmel (mesterbalzsam) kenem a lábam, és remek eredményt érek el vele, ezért is tudom folytatni a szobabicajt. Le megy a duzzanat a balzsam hatására, nagyon ajánlom mindenkinek. Olvasni fogok minden nap egy keveset, ez is lesz az egyik hasznos jó szokás erre a hétre.

-------

1.) - Második jó szokás bevezetése ezért az olvasás lesz napi szinten. Mindig időt fogok szakítani rá az este folyamán. Kötelező lesz egy könyvet végigolvasni úgy, hogy legalább tudjam, hogy mi a vége. Eddig mindig abbahagytam a könyv felénél az olvasást.

2.) - Második rossz szokás elhagyása = a rendetlenség megszüntetése lesz a lakásban. Minden egyes helyiséget olyan formára kell hoznom, hogy jólessen végignézni a szobán például. Nem kell sok időt most ezzel tölteni, a lényeg, hogy ne legyen rendetlenség.

-------

Van egy könyvem, Barta Krisztina & Barta Tibor - Életmódprogram című könyve, (A sikeres életmódváltás titka), ezzel kezdem az olvasást. Már a felénél tartok, könnyű lesz kiolvasni, de a szabályokat, amik benne szerepelnek, azokat be kell tartanom szép sorban. Most indul egy 13 hetes kihívás a facebook oldalukon, gyere, én már jelentkeztem, februárban lesz az indulás, jelentkezz, és együtt mozoghatunk, együtt válthatunk életmódot. (13hét.hu)

Mindig apró kis változtatást kell beiktatni egy hétre, ne legyen túl sok, mert akkor hamar feladjuk. Jó kis kihívás lesz áprilisig, májusig, igyekezz résztvenni rajta, vagy keress olyan formát, ami a te stílusodnak megfelelő. :)

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása