Együtt sikerülni fog!

A csatos üveg szerepe a diétámban.

2019/05/12. - írta: RiaRia

message-in-a-bottle-1694868_640.jpg

Van egy csatos kis üvegem, ami ugye zárható, ha azt én úgy szeretném. Ennél jobb lenne ha lenne egy porcelán kis malacperselyem, ami törékeny, és nem lehet csak úgy kinyitni, csak ha feltöröm. A célom, hogy alkalmazzam a diéta során.

Mégpedig az a célom, hogyha vétek valamilyen szabály ellen, amit a diéta során alkalmazok, akkor bele kell tenni a csatos üvegbe, vagy a malacperselybe 1000 ft-ot. Ez nem kivehető, és azt a célt szolgálja, hogy odafigyeljek a diéta betartására. Ha valami, ami tőlem függ és megszegem a szabályt, amit én szabok magamnak, akkor mindenképpen beleteszek 1000 ft-ot ebbe a kis üvegembe. Nem az a cél, hogy minél több pénz gyűljön össze ugye, hanem épp ellenkezőleg, az üveg üres maradhasson annyira, amennyire ez lehetséges. Ez a 90 napos diéta 3 hónapig tart, ha mindennap egy szabályt megszegnék, hamar összegyűlne egy kis pénzem, de ugye nem ez a célom most. Az összeg elég nagy ahhoz, hogy hosszú távon megérezzem a hiányát, főleg, ha sokszor kellene alkalmaznom a módszeremet. Nem büntetés ez, mert élvezni szeretném a diétát, de ismerem magam, és tudom, hogy hamar föladok mindent. Ez inkább figyelmeztetés nekem, hogy figyeljek jobban. Szabályokat is alkottam, amiket jó ha betartok. Ha nem sikerül valamelyiket betartanom, akkor jön a csatos üveg módszer, és kénytelen leszek fizetni a meggondolatlanságomért.

Ilyen szabályokat alkottam, amit minden nap be kell tartani:

1.) - 2 liter víz elfogyasztása naponta (víz, tea, ásványvíz formájában),

2.) - 5-kor van ébresztő, és 22 órakor aludni kell menni,

3.) - mozogni kell 30 percet naponta,

4.) - egy héten le kell fogynom mindenképpen 50-80 dkg-ot,

5.) - semmilyen cukros ételt nem eszem,

6.) - 3x eszek egy nap (reggeli, ebéd, vacsora),

7.) - 1400-1500 kalóriánál nem tervezek be többet egy napra,

8.) - nem leszek dühös, ha nagyon éhes vagyok,

9.) - csak hetente egyszer mérem meg magam, (pénteken reggel)

10.) - nincs nassolás,

11.) - hetente 2x gyalogolni, sétálni kell kb. fél órát,

12.) - csökkenteni kell az internethasználatot,

-----

Egyelőre ennyi szabályt kell betartanom, ezt felírtam magamnak, és minden este ellenőrzöm, hogy mit sikerült és mit nem sikerült teljesítenem. Ez bőven több, mint amennyire egyszerűnek látszik, ahogy haladok a diétában, úgy lesz egyre nehezebb betartani egyes pontokat. Pénteken értékelem az elmúlt hetet magamnak, és ilyenkor, hétvégén írom meg a következő heti étrendet is. Egyelőre természetesen üres az üveg, mert holnap kezdődik a 90 napos diétám. Lehet, hogy nem tudom végig csinálni, mert júliusra már kötött programom van, de ha addig kitartanék már az is nagy szó lenne. Hát, kezdődjön a diéta, amitől azért kicsit várok is valamit. És önmagamtól is természetesen!

-----

ui.: Amit még olvasok a diéta alatt, az James R. Sherman, PhD. - Csináld! című könyve, ami szól a halogatásról, a türelem erejéről, a félelem leküzdéséről, a sikerről, hibák elkerüléséről, és arról is, hogyan légy nyerő! :) - Hasznos kiegészítője az elhatározásomnak. Jó könyv, érdemes elolvasni.

 

komment
süti beállítások módosítása