Együtt sikerülni fog!

Ha elindul a lavina, nincs megállás...

2019/08/12. - írta: RiaRia

mountain-4254821_640.jpg

Aki elkötelezi magát az életmódváltás mellett, illetve inkább úgy írom, hogy életmódot szeretne váltani, a legnagyobb kihívás mindig az, ha visszatér esetleg a régi étkezéséhez, életmódjához. És valljuk be, hogy ez nagyon sokszor megtörténik. És ha egy lavina legördül, talán nincs megállás és sokszor hagyjuk abba amit elkezdtünk.

De nem kell ennek így lennie! Kergetjük a kilóinkat, sóvárgunk az álomalak után, és közben nem vesszük észre, hogy tennünk kellene valamit az ügy érdekében. De hiszen mi teszünk is! Legalább is elkezdtünk valamit valamikor, amire azt hittük, hogy ez az életmódváltás. Azután szép lassan abba is hagytuk, mert elfogyott a lendület, a lelkesedés, nem volt már kapaszkodónk, nem volt miért harcolni, vagy túlzottan unalmassá vált a dolog. De nem kell ennek így lennie! Mindenki életében vannak buktatók, stresszel teli helyzetek, amit olyan nehéz leküzdeni. Ha túl tudunk lenni egy hirtelen jött "összeomláson", ami a fogyókúránkat érinti, lesz esélyünk a túlélésre, a folytatásra. Sokan akkor hagyják abba a diétát, mikor megáll a fogyás és mindenáron fogyni szeretnének tovább és minél gyorsabban. De az időt nem lehet sürgetni sohasem. Akkor is volt időnk, mikor szépen dekánként, kilónként meghíztunk, ezért ahhoz is több idő kell, ha le szeretnénk fogyni. Csak ugye türelmetlenek vagyunk és ezen nagyon nehéz túllendülni.

Sok helyen olvastam már, hogy szinte mindegy melyik diétát választod, sikeres lehetsz ha kitartasz mellette. A legtöbb diéta szépen föl van építve és benne van minden, ami szükséges a fogyáshoz. De mi nem tudjuk mindet betartani, mindig akad valami, ahol megtorpanunk. Szerintem a megoldás az lenne, ha mindennap áldoznánk egy bizonyos időt arra, hogy foglalkozzunk a fogyókúránkkal. Ezt az egy lépést nem lenne szabad kihagyni. Például, amikor hazaérsz a napod végén, találd ki, hogy este mikor lesz annyi időd, hogy értékeld a napi diétád eredményét. Minden nap találnod kell időt erre, különben vagy abbahagyod az egészet, vagy csak ímmel-ámmal csinálod a diétádat és ezért kudarcot vallasz. Le kell ülni az íróasztal mögé és el kell dönteni, hogy tovább csinálod azt, amibe belekezdtél vagy nem. Itt, ezen a ponton dől el az, hogy másnap milyen kedvvel is ébredsz, csinálod-e továbbra is az edzéseket és egészségesen étkezel, eleget pihensz-e, vagy feladsz mindent és abbahagyod. Ha döntöttél, akkor ugye nincs más út, minthogy folytatod, mert ezt szeretnéd. Ha mégis úgy döntesz, hogy feladsz mindent, az is a te döntésed lesz, ezért el kell fogadnod.

Annyi fitneszvideó van már a neten, hogyha csak a töredékéből választanánk magunknak egyet, és tudnánk, hogy miért is csináljuk végig ezt a videót minden egyes nap, akkor már világosabban látunk a fogyókúra, az életmódváltás sötét folyosóján. Tudjuk, hogy az elején mi volt a kitűzött célunk, és ezért bármire képesek vagyunk és lesz kitartásunk is ahhoz, hogy végérvényesen lefogyjunk. Van kivezető út a labirintusból, és ennek az útnak a legfontosabb lépése az, ha áldozol minden egyes nap arra, hogy foglalkozzál egy kis időt az életmódváltásoddal. Nem kell ennek túl hosszú időnek lennie, de mindenképpen fenn kell tartanod az érdeklődésedet a célod iránt. Mert ha egyszer elindul a lavina, nincs megállás és csak magadat fogod okolni azért, hogy elgyengültél, vagy nem áldoztad a megfelelő 5-10 percet a napod végén arra, hogy fenntartsd a lelkesedésed.

ui.: ajánlott videó a youtube-on = Az igazság az egészséges étrendről - Fogyni minden áron

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása