Együtt sikerülni fog!

Tanuljunk meg fogyókúrázni.

2020/11/09. - írta: RiaRia

woman-945427_640.jpg

Egyre bújom a fogyis könyveket, mindegyikben találok valamit, ami egyre inkább motivál és nem hagyja, hogy eltérjek a jó útról. Jegyzetelek is, igaz, van, mikor több időmet is elveszi, de már rájöttem, hogy igenis rá kell áldozni az időt a fogyásra. És meg kell tanulni fogyókúrázni.

Tarts egy irányvonalat és kövesd ezt, ne nagyon térjél el tőle. Ha eltérsz, mindig legyen valami, ami visszatérít hozzá. Csak így tudsz megmaradni az utadon, és így leszel majd sikeres. Tudom, hogy sokan azt várják önmaguktól is, hogy számokban mérhető legyen a diétájuk. De nem mindig ez a fontos az elején. Az majd jön magától. MEG KELL TANULNI FOGYÓKÚRÁZNI !!! - ez fontos! Pontosan úgy, ahogy egy sportot elsajátítasz például. (ezt a Fogyókúra Munkafüzetben olvastam). Sok mindent kell tudnod ahhoz, hogy jól fogyókúrázzál, különben alábbhagy a lelkesedésed egy idő után, és visszalopóznak a kilók.

Szóval nem csak a számok a lényegesek. Sőt! Ha nagyon görcsösen mindig a mérleg mutatóját lessük, stressz alá kerülhetünk, és a stressz nemhogy nem fogyaszt, még hizlal is nagyon. Nem tudsz úgy figyelni magadra, mintha felszabadult lennél, nem tudsz figyelni arra, mit is eszel, könnyen elkalandoznak a gondolataid, és ezek még csak a legkisebb bajok. Ha már feszült vagy a stressz miatt, akkor könnyebben adod fel a diétádat egy idő után, mondván, hogy akaratgyenge vagy és neked úgysem sikerül soha semmi.

Én is folyamatosan tanulom, hogyan kell jól fogyókúrázni. És nem kell mindig benevezni fogyiprogramokra. Saját ütemtervet kell kidolgozni magadnak, mert nem lehet például mindig otthon az az alapanyag, amit a mintaétrend épp előír. Ezért jó, ha számolod a kalóriákat, mert változatosabban tudod összeállítani az étkezésedet, és még ráadásul azt eszed, amiket szeretsz is.

Most a GI-diéta könyvet olvasom, amiben épp azt ecsetelik, hogy a túl sok szénhidrát a felelős az elhízásért. Kevesebb szénhidrátot javasolt enni, kicsit több zsírt és fehérjét, sok gyümölcsöt és keményítőben szegény zöldségféléket jó ha eszünk. Mindig van egy vagy több diétahullám, és olyankor bedőlünk mindennek, amit írnak róluk. Nem is tudom, hogy hányféle (megszámolni sem lehet) diétaforma létezik. Vannak kedveltebbek, és vannak, amiket csak néhányan ismernek. De a számuk jelentős.

Hogyan kell tényleg jól fogyókúrázni? Ez egy jó kérdés, mert ugye a cél az, hogy kitartsunk egy életforma mellett, ami mellett tudunk fogyni és meg is tudjuk tartani az elért súlyunkat. Ezt az életformát neked kell felépítened saját magadnak, saját magadra szabva, mindennap tanulva egy kicsit hozzá, gyűjteni az információkat és amiket jónak találsz, azt rögtön át kell ültetni a gyakorlatba. Csak így tudod meg, hogy mi az, ami számodra hasznos és mi az, ami árt. Hiába szeretnél mindennap enni egy bizonyos ételből, ha az az étel számodra hizlaló. Lehet enni belőle, de csak ha számolod a kalóriát és így építed be az étrendedbe. Vagyis, ki lehet mondani, hogy tulajdonképpen tiltott étel nincs is, ha kellően elővigyázatosak vagyunk. Nem kell lemondani semmiről talán, csak máshogy kell a menüt összeállítani aznap. Be kell tervezni szépen az étrendedbe. Ez nem újdonság, csak nem szoktuk alkalmazni, mert kikiáltjuk, hogy pl. csokit nem ehetek, ezért máris megszakítjuk vele a kapcsolatot és tiltólistára kerül, mert lehet, hogy falásrohamot vált ki. De ha ésszerűen nassolsz, akkor kivédheted ezt, csak gondold ki, mikor is akarod megenni a csokoládét, és akkor jobban és többet kell kalóriát számolnod. Persze nem lehet minden nap csokit enni, de be lehet építeni az életedbe úgy, hogy ne legyél stresszes a hiánya miatt. Ha így teszel, jobb kedvvel is fogsz felkelni reggel, nincs elrontva a napod azzal, hogy, - no, ma sem ehetek semmi finomat, mert fogyózom.

 

 

 

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása