Együtt sikerülni fog!

Ha tudod hol hibázol, az már fél siker.

2022/05/07. - írta: RiaRia

poppies-g9a13c084c_640.jpg

Tudom, hogy miért nem mennek le rólam gyorsabban a kilók. Gondolkodtam, hogy hol hibázom, amikor próbálok fogyni vagy próbálok életmódod váltani. 

A válasz ott keresendő, amikor szép sorban összeírom, hogy mik azok az ételek, amiktől tudom, hogy fogyok, és melyek azok, amikről tudom, hogy gátolják a súlyleadást. Nos, meg kell vallanom, hogy tudom már elég kristálytisztán, hogy miket kellene ennem ahhoz, hogy lefogyjak, csak nem tudom megvalósítani. 

Csak részletekben: például tudom, hogyha teljes értékű ételeket eszem, akkor azzal segítek magamnak fogyni. Vagy sok-sok zöldséget kell ennem. Vagy innom kellene legalább két és fél liter vizet naponta. Vagy ki kellene aludnom magam rendesen minden nap (most pl. már éjjel fél egy van).

A baj ott van, hogy nem tudom tökéletesen alkalmazni ezeket a javaslatokat. Az élelmiszereknek olyan horribilis ára van már, hogy napi szinten nekem lehetetlenség követnem. A teljes kiőrlésű élelmiszerekkel meg még meg sem tudtam barátkozni. A vízivás jól kezdődik, de mindig elhanyagolom a nap végére. Aludni is alig alszom mostanában. És még sorolhatnám. 

Kifogásokat keresni persze a legkönnyebb. Sokkal könnyebb, mint felállni a székből és mozogni rendszeresen. Hosszú távon. De mégis, tudom, hogy ez az oka annak, hogy még mindig egy helyben toporgok. Tudom mit kell tennem, de nem sikerül összehangolnom magammal. És, ha hozzávesszük, hogy diéta és diéta között is óriási a különbség, akkor ember legyen a talpán, aki mindent a legutolsó szabályig be tud tartani. És ezt hosszú távon kell tudni megvalósítani. Igen! Én is írtam, amit sok helyen olvashatsz tanácsként, hogy bontsd részekre a nagy problémádat, és lépésenként haladjál. Ez valóban jó megoldás. 

De minek kellene történnie, hogy előrébb tudjak jutni? Például első lépésnek azt a tanácsot kellene megfogadnom, hogy jó alaposan tegyek rendet a spájzban és a hűtőben, vagyis a konyhában is. Amíg ezt az első számú lépést meg nem teszem, addig nincs jövőm, addig nincs a konyhámban egészséges étel, és így ugye fogyni sem fogok. 

Tudom, hol hibázom, mit kéne tennem, de például rengeteg idő kell, mire úgy tudok főzni, ahogy az a mintaétrendben meg van írva. És nem is biztos, hogy ízlene. Ha meg valami nem ízlik, nincs kedvem megenni, így visszatérek a rossz minőségű ételekhez. 

Szokásokat nehéz átformálni. Több nap, több hét kell hozzá, és türelem, meg kitartás, meg még számos dolog. De még akkor sem biztos, hogy meg tud maradni jó szokásnak, amire annyi időnk ráment. Hát, itt van a kutya elásva!

De nem adom fel, mert azt is tudom, hogy egyszerű ételekkel is lehet fogyni, nem kell hozzá konyhatündérnek lennem, hogy megalkossam a napi étrendemet, ami ízlik is és amit tényleg könnyű elkészíteni. Nincs más lehetőség előttem, csakis az, hogy összeszedem magam, és ha kell, diétázom, ha kell, életmódot váltok. Enélkül nem lesz soha eredmény. Valamint napi szinten képben kell tudnunk lenni azzal, hogy mikor ártunk a szervezetünknek. Ha erre rájövünk, akkor sokkal könnyebben ruházunk bele a fogyókúra projektbe. :)

A mai motiváló mondatunk a következő:

"Vagy találok egy utat, vagy csinálok egy újat." (Philip Sidney)

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása