Együtt sikerülni fog!

Az egészség jegyében...

2017/05/22. - írta: RiaRia

breakfast-1997578_640.jpg

40 kiló feleslegem van, ha a normális testsúlyomat nézem a 158 cm-es magassághomhoz viszonyítva. 98 kiló körül mozgok mostanában, és tudatosítanom kell magamban, amit eddig is tudtam, hogy az elhízás a tíz legsúlyosabb betegség közé tartozik. "Minden harmadik felnőtt valamilyen mértékben fogyókúrázik, és legtöbbjük valamilyen csodamódszert keres." "Nincs egyetlen "igazi" fogyókúra, mert akkor mindenki azt csinálná." - írja Dr. Pados Gyula Elhízás - Fogyókúra című könyvében.

Bebizonyítja, hogy a zsírok jobban hízlalnak, mint a szénhidrátok. - "...a táplálékkal bevitt zsír csak 3% energiaveszteséggel alakul át a szervezetben zsírszöveti zsírrá, viszont a szénhidrátok átalakulása zsírrá a szervezetben 23%-os energiafelhasználást igényel, a zsírok ezért is jobban hízlalnak, mint a szénhidrátok, nemcsak azért, mert dupla energiamennyiséget tartalmaznak."

"Az elhízás leggyakoribb okaként az energiaegyensúly felborulását emlegetik, mely egyszerűsítve több evést, kevesebb mozgást jelent."

Mi lehet a megoldás? Kevesebb evés és több mozgás!!! Túl sokat eszünk. És nagyon el vagyunk kényelmesedve. Szinte ki vagyunk szolgálva nap mint nap. Vagy autóval vagy busszal, villamossal járunk dolgozni. Nagyon rohanunk. Nincs időnk gyalogolni, sétálni, kerékpározni. Este, mikor hazaérünk, még túl sok megoldandó feladat vár ránk. Nincs időnk együtt lenni a családdal. Nem jut időnk a pihenésre. Napközben sok problémát kell megoldanunk. Túlhajtjuk magunkat. Arra már gondolni sem merünk, hogy elmenjünk kirándulni, kikapcsolódni egy kicsit. De hova vezet mindez? - Oda vezet, hogy nem tudunk figyelni magunkra, sem az étkezésünkre, sem a mozgásunkra, sem a lelki egyensúlyunkra.

Változtatni csak most tudunk. Megvan az esélyünk új életmódot keresni, váltani akkor, mikor még van remény egy jó életstílus kialakítására. Belefutunk a lelki problémákba, vitákba, veszekedésekbe, a túlevésbe, és ráadásul nyakunkon a mozgáshiány, és nem tudunk alkalmazkodni pillanatnyi helyzetekhez.

A túltáplálkozás az elhízás egyik gyakori oka. "A túltáplálkozásnak is többféle oka lehet, ezek közül kiemelhető a megnövekedett étvágy, a lelki hatásokra bekövetkező evések, a jó vagy rossz szociális helyzettel összefüggő túltáplálkozás, valamint a rendellenes étkezési szokások."

Tegyünk még ma valamit, hogy a rossz statisztikákon változtatni tudjunk. Mutassuk meg, hogy van elég akaraterőnk, és van elég kitartásunk, hogy megreformáljuk az életünket.

Hallgass meg egy dalt, és változtass! :)

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása