Együtt sikerülni fog!

Tervezés az alapja egy jó napirendnek.

2019/02/12. - írta: RiaRia

entrepreneur-593357_640.jpg

Új hét kezdődött tegnap is, 2019. február 11-től február 17-ig, vasárnapig. Általános bokadagadás van műsoron sajnos, ezért nem tudtam sok mindent kivitelezni. Most kezd jobb lenni a helyzet, ezért ha holnap is így marad, elkezdem a szobabicajt. 

Az az igazság, hogy én hiszem, hogy a mozgástól dagad be a lábam, pedig épp ellenkezőleg, a mozgáshiány lehet az oka, és főleg a túlsúly. Most egy olyan étrendet kellene kialakítanom, amiben nagyon sok zöldségféle szerepel, és egy időre lemondok bizonyos gyümölcsökről, bármennyire is szeretem és bármennyire is sok vitamin van bennük. 

Heti terv:

Mozgás:

Minden olyan mozgást be kell vetni, ami könnyedén megy, és kicsit lehet nehezíteni is rajta. (gyógytorna az természetes, hogy marad, amikor csak tudok gyalogolok, és a szobabicajt el kell kezdeni újból holnaptól, 10-15 perc). A hétvégén kiderül úgyis, hogy hogyan reagál a szervezetem. (szerda = gyaloglás, csütörtök = szobabicaj, péntek = szobabicaj, szombat = gyaloglás, vasárnap = szobabicaj, és mindennap gyógytorna legalább 1x).

-------

Étrend:

No, most megint jönnek majd a saláták, a salátavacsorák. Először tartalmas salátákat fogok gyártani, mint pl. a franciasaláta, később jönnek majd a könnyedebb variációk, amikben a kalória is kevesebb lesz bizonyosan. A turmix az nagyon jó szolgálatot tesz, amikor edzem, akkor iszom majd zöldségalapú turmixokat, természetesen az edzés után. A gyógyteák is maradnak, majd nemsokára jön a tavaszi méregtelenítés, akkor nagy hasznukat veszem majd. De ezen a héten újból a zöldségféléken van a hangsúly. (zöldségleves, valamilyen egyszerű reggeli, pl tükörtojás sok-sok vitamindús zöldségfélével, de mindenhez, ami passzol, ahhoz oda fogom illeszteni a zöldségeket).

-------

Pihenés:

A jó egészség alapja a kiegyensúlyozott életvitel, és ehhez hozzátartozik a kiadós alvás, amit jó ha egyhuzamban teljesítünk. Nekem általában 7-8 óra szükséges, hogy jól teljesítsek napközben. Most ezen a héten aktív pihenéssel fokozom ezt a hatást: egy kis kertészkedés az udvaron, ha az idő megengedi; egy kis olvasás az egészséges életről; beszélgetés ismerősökkel, családdal; memóriagyakorlatok, keresztrejtvényfejtés; stb.)

-------

Lelki béke:

A talpmasszázs visszakerül a napirendbe, ez még akkor is így lesz, ha piros hó esik, mert meg szeretném tanulni a csínját-bínját, el szeretném sajátítani a fortélyát. Erről is van dvd-m, ezt fogom ezen a héten megnézni többször is. Egy optimista szemléletmód kialakítása a célom, nem visszahúzódni a világ dolgai elől, részt venni a fejlődésben, és keresem a humor minden oldalát, olyan embereket, akiktől energiát nyerek. 

-------

1.) - Ötödik jó szokás bevezetése: Amihez túlságosan ragaszkodom, azt elengedem magamtól, megtanulok lemondani olyan dolgokról, amikhez eddig ragaszkodtam, bár tudtam, hogy rossz hatással voltak rám. Tehát megtanulni az elengedés művészetét.

2.) - Ötödik rossz szokás megszüntetése a következő: leszokom arról, hogy lefekvés előtt még internetezzek. Ez egy nagyon rossz szokásom, és sok káros energiát foglal magában. Inkább az olvasást helyezem ilyenkor előtérbe, és az esti meditációgyakorlat is ilyenkorra tevődik. Tehát a napirendet úgy kell beosztani, hogy minél kevesebb legyen a netezés alvás előtt. 

-------

Sok apró részlet, amit megemlítek, mégis nehéz a gyakorlatba átvinni őket. Főleg, hogy egyre több és több olyan szokást szeretnék kialakítani, ami az egészségemet szolgálja. De ha kell majd, ezt a hetet is megismétlem. Nagy fába vágja a fejszéjét, aki életmódot szeretne váltani. Körültekintően kell eljárni, mert nem biztos, hogy mindenre fel vagyunk készülve. De ha így papírra leírjuk, hogy mi a célunk és azt hogyan is szeretnénk megvalósítani, akkor egy kicsit könnyebb dolgunk van. :)

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása