Együtt sikerülni fog!

Gyakorlással a jó szokások felé.

2019/04/02. - írta: RiaRia

swimmer-1678307_640.jpg

Most mérlegeltem, 94 kiló vagyok, igaz, most nem a kilókon van a hangsúly, de néha beírom majd, hogy hol tartok. Tulajdonképpen kisebb-nagyobb kilengésekkel tartom ezt a súlyt, és ha sikerül úgy mozognom, ahogy elterveztem, lesz ez még jobb is. Az az igazság, hogy a fogyókúrát, mint olyat, feladtam, nem stresszelem magam többet vele, de figyelni kell így is, hogy ne hízzak.

Most ugye a szokások kialakítása a cél, mégpedig minél több jó szokás kialakítása. És az étrend, a mozgás, a pihenés és a lelki béke kapnak most főszerepet. Ha jó az érzelmi világom, nincs nagy baj, tudom tartani, amit kitűztem a hétre. A baj akkor van, ha valamilyen oknál fogva felborul az egyensúly, és kibillenek a ritmusból. 

A következő hét 2019. április 1-től tart április 7-ig. (hétfőtől vasárnapig)

Mozgás:

Most már nincs semmi mellébeszélés, alkalmazni kell az előző hetekben leírt mozgásformákat. Visszatér a gyógytorna, barátkozni kell a taposóval és a többi fitneszeszközzel. Holnap lesz gyaloglás, legalább egy óra. Még csütörtökön is beillesztek egy egyórás gyaloglást, a többi napokon edzeni kell. Plusz még a kertészkedést kell ösztönözni. Ez bőven elég lesz a hétre.

-------

Étrend:

A joghurtok jó hatással vannak rám, beleszórok sörélesztőt, van, amikor apróra vágott gyümölcsöt teszek bele, de ízesíteni nem szoktam, van, aki tesz a natúr joghurthoz is egy kis édesítőszert is. A levesekkel is jó barátságban vagyok, van, amikor ez elég is egy étkezésre. Most többször eszem keveset, azaz kb. 2-3 óránként eszek valamit, de abban mértéket tartok. 7-kor, 9-kor, 12-kor, 15-kor, 18-kor eszem, és még belefér így 21-kor egy pár falat, hogy ne éhesen menjek aludni. Nálam ez azért is jó, mert voltak falásrohamaim, így ezzel az utóvacsorával ki tudom ezt küszöbölni.

-------

Pihenés:

Most, mivel kitavaszodott, és még az óra is át lett állítva, így kevesebb pihenés kell, jobban bírom a "kiképzést". Most pihenés gyanánt vagy olvasok, vagy sütök valami finomságot. Kezdenek érdekelni az egészséges desszertek, amiből mindenképpen érdemes enni, hogy ne legyenek falásrohamok, és a megszokott ízeket is érezzük. Zenét hallgatok, miközben sétálok a futópadon, ez egyfajta relaxáció is. Megnyugtat és kikapcsol.

-------

Lelki béke:

Az én lelki békémhez hozzátartozik, hogy együtt tudjak lenni a családommal, én nem tudok huzamosabb ideig nélkülük meglenni, de ez így természetes és másnál is így van biztos. Plusz energiát ad. Az lehet, ha lenne fogyitársam, akkor visszatérnék a fogyókúrához, de egyelőre így jó, próbálok egészséges szokásokat kialakítani.

-------

1.) - Nyolcadik jó szokás bevezetése a következő cél: - Minél többet kell a városban sétálnom, emberek között lennem. Bemenni egy-két boltba, szétnézni csak úgy érdekességképpen. Új ismeretlen boltokba is lehet menni, sőt új helyeket, ismeretlen helyeket is jó ha felfedezek.

2.) - Nyolcadik rossz szokás megszüntetése következik: - Minden este elpakolok a szobákban úgy, hogy szép rend várjon másnap. Rendetlenség megszüntetése a feladat. Lehet, hogy egy-két szokás ismételni fogja magát, de ez nem baj, hiszen nem lehet minden újat egy vagy két hét alatt elsajátítani. Mindig azt gyakorlom, amit szeretnék halogatni.

-------

A halogatás, mint megszüntetendő tényező bizony sokszor fel fog bukkanni, hiszen pont ezért nem sikerült a fogyókúrám sem, és ennek a szokásnak a kigyomlálásához nagyon sok időre lesz szükségem. De jó úton haladok, mert már ha belekezdek valamibe, azt végig is csinálom. Csak nehezen kezdem el azt, ami nehezebben megy. Ezért kell a sok gyakorlás, épp úgy mint ahogy a zongoravirtuóz, aki napi 3 órát gyakorolt, hogy 20 év múlva vastapssal köszönthessék az egyik önálló koncertjén. Tehát mindennek az alapja a sok gyakorlás, ismétlés. :)

ui.:

egy jó kis dalt küldök neked, mert a zene mindenkire jó hatással van. :)

komment
süti beállítások módosítása