Együtt sikerülni fog!

Előkészületek a diétához.

2019/05/08. - írta: RiaRia

vitamin-b-871135_640_1.jpg

Most még önmagammal törődöm, gyógyulgatok, hogy minden jól menjen, amikor is végképp belevágok a 90 napos diétába. Előkészületeket teszek annak érdekében, hogy bírjam az ételek szétválasztását. Ez eddig nem nagyon ment, hogy külön egyem a húst és a köretet, de valamilyen áldozatot mindegyik diétánál kell hozni.

Most még úgy néz ki, hogy nem kell kórházba mennem, de ez függ a kontrolltól is. Ezért is merek tervezni. Az igazi kezdést május 13-ára, hétfőre teszem, mert eddig csak gyakoroltam, hogy hogyan is kell jól szétválasztani az ételeket. Tehát július 13-án lenne a befejezés kb., és még egyszer meg lehet ismételni a diétát 3 hónap elteltével. Jó nagy kihívás ez nekem, mert a család teljesen másképp étkezik, mint én, nagy a csábítás, hogy mást is egyek.

Tehát, fehérjenap, keményítőnap, szénhidrátnap és gyümölcsnap váltogatja egymást, és hó végén a gyümölcsnap után egy víznap is kell, hogy legyen. A fehérjenapon a hús vagy a tojás, stb. mellé ehetünk zöldségeket is (kivéve a keményítős zöldségek), ezzel is változatosabbá tehetjük az étkezést. Keményítőt tartalmazó zöldségek a bab, borsó, kukorica, sárgarépa, lencse, burgonya, de ezek mellé is ehetünk más zöldségféléket a keményítősnapon. Minél változatosabban készítjük el az ételeket, annál nagyobb lesz a kitartásunk, mert nem lesz unalmas a hetünk. Szénhidrátnapon főleg ugye a tészta a jellegzetes megoldás, vagy rizst is ehetünk, és ezen a napon ehetünk egy kevés csokoládét, ami jó ha magas kakaótartalmú. Néha egy-egy sütemény is ehető ilyenkor. A gyümölcsnapon természetesen gyümölcsöket fogyasztunk, itt fűszerekkel fokozhatjuk az ízeket, főleg ha gyümölcssalátát készítünk. Ezen a napon lehet egy kis vizes alapú fagyit is megenni, ami gyümölcsízű legyen. A víznap önmagáért beszél, sok vizet, ásványvizet és üres teákat igyunk. Ez a legnehezebb szerintem, de hó végére, ha mindent jól csináltunk, a gyomrunk már összeszűkül annyira, hogy nem lesz megterhelő egy kis gyümölcsnap vagy víznap is.

Aki tud, keressen máris egy hasonlóan diétázó fogyitársat, mert együtt sokkal könnyebb, biztatva egymást, segítve egymást. Én egyedül lehet, hogy nem leszek sikeres, de elszánt vagyok, és ami még ebből a hétből hátravan, azt a nyugalomnak, a felkészülésnek szentelem. Remélem, hogy tudok írni ide a blogba arról, hogyan haladok, összeszorítom most a fogam 3 teljes hónapig, mert a kezdetekkor könnyű azt leírni, hogy belevágok, elkezdem, de 3 hónapon keresztül ott lesznek a buktatók, amiket jó ha le tudunk győzni. Reggelire gyümölcs a megoldás egészen délig. Félórával a főétkezések előtt igyunk meg egy bögre üres gyógyteát, esetleg vizet, és ne édesítsük, ha nem muszáj.

Még van pár napom kidolgozni a tervemet, hétfőtől pedig el szeretném kezdeni az igazi 90 napos diétát. A napok természetesen nem cserélhetők fel egymással.

 

komment
süti beállítások módosítása