Együtt sikerülni fog!

A fogyózás ördögi spirált képezhet.

2022/01/20. - írta: RiaRia

blossoms-gcb2f611dd_640.jpg

Tegyél fel egy csalós, ravasz kérdést magadnak. A kérdés így hangzik: - Hányszor szerettél volna már lefogyni? - Ha erre őszintén és elég alaposan válaszolsz, a kérdésben benne rejlik a válaszod is. És, ha sokszor szerettél volna már lefogyni és nem sikerült, ennek mi lehetett az oka? Miért nem tudjuk elérni a céljainkat? 

Minden jóravaló cél elérése nehéznek bizonyul. Erőfeszítéseket kell megtenni, le kell mondani esetleg olyan dolgokról, amiket eddig szerettünk. Ezt nehéz megvalósítani. Mindig ott leselkedik a kisördög, aki elcsábít, aki mindig kitalál trükköket, hogy ne azt csináljuk, ami előrébb visz minket az utunkon. De miért is nehéz annyira lefogyni, miért vándorolnak vissza a nehezen leadott kilók?

Először is, nagyon rá vagyunk "készülve" az elején, minden erőnket beleadjuk, hogy a diétánk eredményes lehessen. De az energiánk véges, kifulladunk egy idő után, és ha még csábító falatokkal is kínálnak minket, nem tudunk ellenállni, feladunk mindent. Nagyon nehéz kitartani úgy, hogy görcsösek vagyunk, nem élvezzük a napunkat, csak a fogyás áll a gondolkodásunk középpontjában. 

Aki egyszer elkezdett fogyókúrázni, szinte bekerül egy ördögi spirálba, amiből nem tud szabadulni. Kevesebbet eszik, erőn felül próbál edzeni, és ahogy az mindig lenni szokott, vagy kimerül, vagy elveszti az érdeklődését és természetesen a könnyebbik élethez tér vissza, ahol azt csinál, amit csak akar, nincsenek megkötések, megszorítások. De később megint csak eszébe jut, hogy fogyni kellene, mert felszaladtak a kilók szép sorban. és! Kezdődik minden elölről.

Az agyunkat nem lehet becsapni. Olvastam egy könyvben, hogy az agyunk, annak ellenére, hogy rengeteg mindent csinál, kiszolgál minket, nem szereti csak úgy elhagyni a "komfortzónáját". Ki kell cseleznünk valamivel, hogy nekünk szolgáljon mindig. Megfelelő táplálékot kell biztosítani a számára, meg kell adni neki a nyugalmat, és folyamatosan edzeni kell, hogy úgy működjön, ahogy azt mi szeretnénk. Az egészségünk a legfőbb kincsünk. Erre kell gondolni, amikor le szeretnénk fogyni. A hozzászólásokban jól írják, hogy egészségesnek kell lennünk. Erre kell törekednünk, hogy minden napunkat élvezni tudjuk. 

Hosszú, és lehet, gyötrelmes is lesz néha az az út, ami a sikerünkhöz elvezet, de végig kell rajta mennünk, ha nem akarjuk mindig ugyanazokat a rossz érzéseket tudni magunknak. Érezhetnénk jól is magunkat fogyás közben, de ehhez nagyon sok mindent észben kell tartanunk, és főleg tenni is kell érte. Az biztos, hogy megéri a küzdelem, mert egy csodás testet kapunk cserébe, ha mindent jól csinálunk. :)

A mai motiváló mondat a következő:

Gondolkodj el rajta, mi fontos neked az életedben. Ha kiderítetted ezt, már könnyebb dolgod lesz. 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása