Együtt sikerülni fog!

Miért érdemes mindig változtatni?

2022/05/15. - írta: RiaRia

macedonia-g2ed21c573_640.jpg

Nagyon könnyen feladunk mindent, ha nincsenek sikerélményeink. Ezért fontos, hogy mindig magas szinten tartsd a lelkesedésed, és ezért kell folyamatosan új dolgokat kitalálni, változtatni.

Vegyünk egy példát. Megtetszik neked egy blúz a boltban, másnap már meg is veszed, és rettentőmód örülsz neki. De a divat már csak olyan, hogy folyamatosan változik, ezért új darabok, új kollekciók kerülnek előtérbe, más lesz mindig a divat. Lehet, hogy az iménti blúz, amit az előbb vettél meg, veszíteni fog a szépségéből, mert neked más tetszik meg megint és így megunod, elfelejted. Sok mindenbe ugyanígy ununk bele. Más kerül a figyelmünkbe, más nézőpontok szerint ítélkezünk, és ezért abbahagyunk valamit, amit pedig olyan nagy lelkesedéssel kezdtünk el. Kellően leleményesnek és találékonynak kell lennünk, hogy a figyelmünket mindig arra irányítsuk, ami tényleg fontos a számunkra. 

Változtatni nem mindig könnyű, pláne, ha nem egy blúz vásárlásáról van szó, hanem mondjuk az életvitelünkről. De trükkösnek kell lennünk, mindenféle csalafinta módszereket kell tudnunk kitalálni, szinte játéknak kell felfognunk az egész életmódváltásunkat. Kezdjük azzal, hogy megalapozzuk a jókedvünket. Azután folytathatjuk azzal, hogy olyasmibe kezdünk bele, amit eddig nem csináltunk, vagy csak alig-alig. Például tornázzunk egy jót, izzadjunk le jó alaposan, kapcsolhatunk ehhez zenét is, hogy élvezetesebb legyen a torna. Ha jól "kimerültünk" a tornától, pihenjünk és tervezzünk mintaétrendeket magunknak. Egy-két napra. Később, mikor már kipihentük magunkat, elmehetünk egy jót sétálni a szabadba, vagy kertészkedhetünk otthon, vagy csak olvassunk sikeres történeteket a fogyásról. A lényeg, hogy ne veszítsük el a motivációnkat. Estefelé, amikor a napnak vége lesz, egy kis talpmasszázst alkalmazhatunk, megmasszírozva a gyengébb testrészeinket. Ez megnyugtatja a szervezetünket, és az alvásunk is tökéletes lesz majd. 

Írj össze olyan trükköket, amik számodra hatásosak lehetnek. Írj folyamatosan, amíg tart az ötletekből, és még utána is jöhetnek új hasznos gondolatok, amiket érdemes lejegyezned. Ezek közül az ötletek közül mindig azt vesd be éppen, amit hatásosnak vélsz az adott pillanatban. Tégy egy próbát, és figyeld az eredményt! Hogyan hatott ez a változtatás a további perceidre, óráidra, napjaidra? Ha jó hatással volt, akkor ügyesen dolgoztál, és csak így tovább a többi ötletekkel is. Ne légy rest változtatni, mert nagyon úgy vagyunk kitalálva, hogy egy idő után szinte minden veszít a vonzerejéből, és vagy feladjuk, vagy nem is törődünk vele egyáltalán.

Ha megunsz valamit, rögtön csípd nyakon, és ne ereszd el, amíg nem helyettesítetted valamilyen érdekfeszítő dologgal. Olyat keress, aminek örülsz, amitől fülig ér a szád, ami mindig megnevettet és lelkes leszel tőle. :)

A mai motiváló mondatunk a következő lehet:

Az a nap nem is ér semmit, amelyiken nem nevettünk egy jót. :)

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása