Együtt sikerülni fog!

A sirályoknak van akaraterejük?

2022/06/25. - írta: RiaRia

seagull-ga25c119fa_640.jpg

Nézd csak a madarakat az égen! A sirályok is mind megteszik, ami az ők adottságuk, kihasználják a javukra a szelet, a szárnyuk hosszát és ügyességét, és ez mind azt eredményezi, hogy nagyon is életben tudnak maradni. 

Akár az akaraterővel is összefüggésbe hozhatom őket, hiszen a sirályok ösztönösen teszik mindazt, amit nekünk tanulnunk kell, gyakorolnunk kell. Ők sem boldogulnának, ha nem lenne meg bennük ez az erő.

Az akaraterődet nem lehet erőltetni. Ha valamit nem akarsz megtenni, nem teszed meg. Ha mégis megteszed, akkor már fejleszted az akaratodat, mert legközelebb már kevesebb energia kell ahhoz, hogy megtegyél olyan dolgokat, amiket nem szeretnél megtenni, mégis valami hajt, valami ösztönöz, hogy cselekedj.

Az akaraterőhöz leginkább a SPORT-on keresztül vezethet az út. Ezt valahol a neten olvastam, hogy EREDMÉNYEKET szerezhetsz magadnak a sport által, és ez sikerre vezethet. Ha sportolsz, mindenképpen használod az akaraterődet, még akkor is, ha szereted csinálni, amit csinálsz, hiszen ilyenkor még könnyebb dolgod van, mintha kényszerítenéd magad olyasmire, amit nem szívesen csinálsz. Tehát, kezdd olyan sporttal, ami tetszik neked, amit szívesen végzel, ekkor sokkal könnyebben veszed rá magad arra, hogy belekezdjél. És jegyezd fel az eredményeidet, vezesd a fejlődésed. Ha jól csinálod, sikereket érsz el majd, és ez tovább fog ösztönözni, hogy ne hagyd abba azt sem, amihez netán nincs annyi akaraterőd.

Csak pillants a sirályokra néha. Ők is teszik a dolgukat, mert élni akarnak. Ha csak semmitmondóan legyintenének, hogy - ma nincs kedvem repülni, nem is teszek ezért semmit sem -, akkor hamar éhen halnának, vagy hamar lecsap rájuk más ragadozó madár. Ha te is úgy gondolkodsz, hogy - ma nincs kedvem sportolni, mert anélkül is jól elvagyok -, akkor idővel lehet, elhízol, elveszíted az izmaidat, az erődet, és már nem leszel képes úgy élni, mint előtte.

Tűzzél ki egy célt magadnak, és próbáld meg elérni. De tényleg próbálkozzál, ne csak úgy tegyél, mintha... A sikerhez mindig a sok próbálkozáson keresztül vezet az út. A sok-sok gyakorláson. Már írtam, hogy egy zongorista, vagy egy hegedűművész is sok-sok évtizeden keresztül gyakorolt, hogy igazi virtuóz lehessen és vastapssal ünnepelhesse őt a nézősereg. De itt van a Vizes VB példának. Épp tegnap olvastam, hogy milyen jó pénzeket vágnak zsebre az úszók pl., röpke másfél perc alatt, mialatt megdöntik a korábbi vb bajnoki címüket, vagy épp az első helyen végeznek. Sok-sok év munkája fekszik ebben, én ezt tudom, és nem kell nekünk élsportolóknak lennünk, hogy kialakítsunk magunknak egy kis akaraterőt, csak mint példát hoztam fel őket. Az viszont biztos, hogy ők minden nap korán reggel már az uszodában úsztak, mikor mi még csak akkor fordultunk a másik oldalunkra mély alvásunkban. De ha mi is kitűzünk egy célt, amit el szeretnénk érni, és megpróbáljuk elérni, akkor fejlődni fogunk, és a végén mi is eredményeket zsebelhetünk be magunknak.

A mai motiváló mondatunk a következő:

Csináld amit szeretsz! És törekedj a cselekedeteid hatékonyságára. :)

ui.: ha a sirályoknak nincs is tulajdonképpen akaraterejük, példát vehetünk tőlük, mondjuk élni akarásból, vagy csak úgy az eleganciájukból is. Mindenki küzd minden nap azért, hogy jól teljesítsen. Vegyük bele a sportot a napirendünkbe, és hamarabb eltalálunk a saját akaraterőnk fejlesztéséhez is. :)

 

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása