Együtt sikerülni fog!

Változtatni kell, hogy beinduljon a fogyásom.

2022/08/17. - írta: RiaRia

fresh-orange-juice-g897a863a9_640.jpg

Természetesen 94 kiló vagyok, már kezdem megszokni. Újítani kell, különben itt fogok tanyázni jövő ilyenkor is. Nagyon megszoktam újra az itthoni volt életformámat, pedig sehogy sem szerettem volna visszatérni hozzá. Újítanom kell, mégpedig azonnal.

Mik a hibáim? - Nos, kezdem hanyagolni a jól kidolgozott napirendemet; alig mozgok valamit; az étrendem meg kezd katasztrofális lenni. Aludni is rendszertelenül tudok mostanában, most éjjel 3 óra van, mikor írom a bejegyzést. Megoldás: - Azonnali és gyors változtatás szükséges. Sajnos, nincs aki fogná a kezem, így teljesen önmagamra vagyok utalva, és ez eddig kevésnek bizonyult. 

Változtatás: 

Be kell vetnem minden trükkömet, hogy beinduljon valami. A napirendemet nem hanyagolhatom el, még elég sok "Énidőm" is van benne. Ezek főleg 17 óra után vannak. A munkát nagyon komolyan kell vennem, amikor elő van írva, csinálni kell. És ez a trükk, ami nem ismeretlen senki előtt, hogy CSINÁLNI KELL! - Nincsen semmilyen kifogás! Ez a második trükk, hogy nem találhatok ki semmilyen elterelő hadműveletet, NINCS SEMMIFÉLE KIFOGÁS, szigorúan kell tartanom magam egy-két lépéshez. Még egy trükk van, az, hogy TUDNOM KELL MINDIG MIT MIÉRT CSINÁLOK. Ha csak ész nélkül kapkodok fűhöz, fához, sosem leszek eredményes.

De legeslegnagyobb trükk az, hogy ELÉG ERŐM KELL LEGYEN MINDIG, HOGY BELEKEZDJEK BÁRMIBE IS!

Ezért nem sikerülnek a dolgaim: -  hamar kimerülök, nincs kedvem mozogni, összevissza eszem, nincs meg a kellő energiám. Hogy legyen energiám, ehhez mozognom kell napi szinten. Ki kell aludnom magam rendesen. és! a legfontosabb az étkezés. Ehhez most a Diétáskönyvet veszem elő, ott mindenféle betegségre ki vannak dolgozva tanácsok, étrendminták. Meg fogom keresni a saját bajaimra a gyógyírt, és ehhez mérten fogok étkezni. Például követni fogom a magas vérnyomás diétáját, a májbetegek diétáját, a cukorbetegek diétáját, a fogyókúrázók diétáját, mert itt az étrendek mellett hasznos tanácsok is vannak. Össze van hasonlítva egy hagyományos táplálkozás egy napja azzal, amikor is elhagyjuk ebből az üres kalóriákat. Kis változtatásokkal sok kalóriát spórolhatunk meg. Mennyi mindent eszünk meg feleslegesen!

Kellenek ezek a mankók, az, hogy mindig tudjak mihez fordulni, ha valahol megrekedek. és! nem utolsó szempont, hogy Mindig foglalkozni kell a fogyásunkkal. Tudnunk kell, mikor hol tartunk, és miért rekedtünk meg éppen.

A mai motiváló gondolatunk a következő:

Találj minden reggel elég erőt a fogyódhoz. Ez kell, hogy az első helyen szerepeljen. Minden más csak ezután jöhet.

ui.: - Sajnos, amikor megrekedünk, hajlamosak vagyunk eltérni a kijelölt útról. Erre nagyon kell vigyázni! Trükközni kell, hogy újra visszataláljunk önmagunkhoz. Nem baj, sőt, csak hasznos, ha ugyanazt a trükköt be tudjuk vetni többször is. Figyeld te is, mikor érzed azt, hogy most valami nincs rendjén. Ha rájössz, hol a hiba, tudni fogod hogyan is változtass rajta. S még egy motiváló gondolat: - "Bízz magadban. Többet tudsz, mint hinnéd." (Ben Spock)

 

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása