Együtt sikerülni fog!

Le kell győznöm önmagam ellenállását.

2023/01/06. - írta: RiaRia

karate-gd46e049f6_640.jpg

Ha tetszik ha nem, formát kell váltanom. És ehhez önmagamat kell kiismernem, mik a leggyengébb láncszemeim, és mik az erősségeim. Ha most bedobnám a törülközőt, megfutamodnék, kiszaladnék a világból, és olyan utakra sodorna az élet, amin egyáltalán nem szeretnék járni.

Minden porcikám tiltakozik most egy igazi jól kidolgozott életmódváltás ellen. Még nem kerültem igazán jó kapcsolatba önmagammal, pedig tudom, hogy a változás elkerülhetetlen. Nem szabad húznom az időt, hiszen a napok gyorsan telnek, és ami most csak egy nap, az hamarosan egy hónap lesz. Azt tudom, hogy a legjobb motivációm az egészségem megtartása és tartozom a gyerekeimnek azzal, hogy vigyázok magamra. Itt van az új év, és nem úszom meg tervezés nélkül, ezt jól sejtem. Le kell tudom győzni azt az ellenállást, ami most még bujkál bennem. Tudom, hogy soha nem adom fel a kilók elleni harcot, csak most még elég gyenge vagyok a megvalósításhoz. Január közepéig adtam időt magamnak, hogy egy frappáns tervvel hozakodjak elő. Van még egy húzóerőm, és ez az, hogy február végén ultrahangos vizsgálatra vagyok berendelve, és ez még pluszban motiválhat. Nem szeretném, ha rossz eredmény születne, így már ma elkezdem inni a gyógyteáimat, és próbálok már egészségesebben is étkezni. A gyógyteákban hatalmas gyógyerőt feltételezek, és hiszek a gyógyerejükben is. Ezzel indítok, ezt mindennap meg tudom tenni. Nem szeretek télen fogyózni, mert általában be vagyok zárva a négy fal közé, ezért most január közepétől mindennap gyalogolni, sétálni fogok napi szinten. Az étkezés az, ami nagyon nem megy most. Minduntalan ettem eddig az egészségtelen ételeket, és nincs kedvem most összeszedni magam, ezt bevallom, pedig meg kell tennem az első lépést, ami elindít a helyes úton. Ezen agyalok, hogyan is étkezzek, mikor minden olyan drága, hogy egyszerűen nem lehet hosszú távon jó ételeket főzni. Összeírom, hogy miket ehetek, és miket szeretek enni, és a kettőt össze kell hangolnom. Az úgy nem fog menni sokáig, ha olyasmit eszek, amiket nem szeretek, de kényeztetni sem lehet magamat, hiszen az egészségem a tét.  

Próbáltam már böjtölni kicsit, meg kísérleteztem az időszakos böjttel is, de nem jött be 100%-osan egyik sem, pedig tudom, hogy mindkettőnek nagyon jó hatása van. A súlyom 100 kiló körül mozog, és már kezdem érezni, hogy nehezebben mozgok, úgyhogy itt is megbújik egy kis motiváló erő, mert azt nagyon nem szeretem, ha valamiért nem tudok lehajolni, vagy leguggolni fájdalom nélkül. A mozgáshiány pedig olyan mértékű fájdalmakat okoz, hogy ezért sem hanyagolhatom el a mozgás részét a dolognak. Az, hogy most épp semmihez sincs kedvem, nem baj, majd elmúlik, és tudom, hogy az, hogy idősödöm, szintén elég motiváló tényező. Fiatalabb már nem leszek, de ha elhanyagolom magam, idővel lehet, hogy olyan ízületi fájdalmaim lesznek, hogy segítségre szorulok majd. Ezt nagyon nem szeretném! Mint látod, sok motivációs tényezőt fel tudok sorakoztatni, amik egyenként is elég kellene hogy legyenek ahhoz, hogy józanul tudjak gondolkodni. Január 15. Eddig adtam haladékot, hogy megjöjjön az életkedvem, és induljon az idei harc a kilók ellen. Cselekednem kell, tennem kell valamit, ami elég kitartóvá tesz ahhoz, hogy hosszú távon sikeres lehessek. Kitartás nélkül tudom, hogy nem fogok boldogulni, ezért ennek igencsak utánanézek, hogyan is lehet növelni. Január 15-ig még van egy jó hét, elkezdem a kutatómunkát, és valami kézzel fogható programmal kell kirukkolnom addig, ami követhető hosszabb távon is.

A mai motiváló mondatunk a következő:

Ha bármit is feladsz, önmagadat fosztod meg attól az örömtől, ami akkor ér, amikor sikereket érsz el, amikor megvalósítod az álmaidat, amikor egy terved sikerül. Ezért jól gondold meg mielőtt bármit is fel szeretnél adni az életedben!

ui.: - azt hiszem, vége a nagy ünnepi zabálásoknak, a titokban megevett csokiknak, a gigantikus méretű ebédeknek, inkább eszek majd jóízű salátákat, mert még ebben látom a kiutat a mostani helyzetemből. 

B. Ú. É. K. ! :) - Legyen tartalmas és eléggé izgalmas ez az idei év a számodra is! :)

 

komment
süti beállítások módosítása