Együtt sikerülni fog!

Mától indul a program. :)

2023/09/18. - írta: RiaRia

idea-752043_640.jpg

Szeptember 18. van és hétfő. Jól beírtam én ezt még egy hónappal ezelőtt a naptáramba, hogy itt az ideje belevágni az igazi időszakos böjtbe. Ha van kedved, csatlakozz, épp most olvasok egy könyvet a böjtről és áldásos hatásairól. Valahogyan igényli is biztosan a szervezetem, ezért vonzódok hozzá annyira.

A mai napomat sikerült betartanom, és még ráadásul nem ehetek most húst, úgyhogy erre valamilyen módszert majd ki kell találnom, hogyan is oldjam meg. Eddig úgy csinálom, hogy elkészítek egy napra való párolt zöldséget, és azt osztom be, azt eszem vagy rizzsel, vagy főtt krumplival, vagy főtt tésztával. De tejtermékeket is eszek, natúr joghurtot meg gyümölcsöket is, most épp almaszezon van nálunk. Most kezdek majd utánanézni, hogyan oldjam meg a hús nélküli étkezést. Szeretek néha vegetáriánus módra enni, de nem voltam rosszban a húsfélékkel sem, de most ezt hanyagolnom kell. Meg kell tanulnom, hogyan étkezzek, hogy ne legyen hiánybetegség belőle. 

Szóval kezdünk! Illetve én biztosan belevágok, te is csatlakozz, ha van kedved egy kis böjthöz. Nem egésznapos böjtről van szó, nálam a reggeli marad ki, azt most már tudom úgy kezelni, hogy akkor ne egyek semmit. Másfelé irányítom a figyelmemet, mást csinálok, nem az étkezéssel törődöm ilyenkor. A súlyom remélem, hogy majd jó irányba indul, a kalóriát egyelőre nem számolom, de a szénhidrátra azért igyekszem odafigyelni. Kaptam egy táblázatot, abban a lényeges alapélelmiszerek ch tartalma fel van tüntetve. Azt mondta a dietetikus, ha a ch-t számolom, az elég kell hogy legyen ahhoz, hogy a vércukorérték jó legyen majd a legközelebbi laborértéknél.

Kicsit izgulok, hogy vajon hosszú távon hogy fog beválni a böjt, a súlyom nem változott, de azzal biztatom magam, hogy jót teszek vele a szervezetemnek. Meglátjuk. A vízivás jó szokását tartanom kell, mostanában kezdek kevesebbet inni, ezért erre is oda kell figyelnem majd mindennap. Én a szokás kialakításnál arra törekszem, hogy mindig csak egy valamin változtassak, egészen amíg ki nem alakul a rutin, az automatizmus, amikor már magától megy minden, minden gondolkodás nélkül. Jó módszer, csakis ajánlani tudom, én is úgy olvastam utána. 

Mivel tudom biztatni még magam? Mondjuk azzal, hogy egyre nőni fog a kitartásom, az akaraterőm, ha mindig csak egy-egy napot meg tudok csinálni jól. Csak egy napra érdemes koncentrálni, és azon belül is mindig csak a következő étkezésre. Ha nagyon belebonyolódsz a főzésbe vagy az étrendkészítésbe, meg fogod unni hamar. Mindig csak a legközelebbi evési időszak járjon a fejedben, nem több. Nem egyszerre kell megenni a 8 óra alatt az egész napi étrendet, de hát ez minden diétánál is így van. Csak mit kezdjünk azokkal az órákkal, amikor böjtidőszak van? Ezt félig átalusszuk ugye, félig meg rákoncentrálunk, hogy ezt saját magunk miatt csináljuk, hogy kb. jövő nyárra jó formában legyünk. Épp jó az időzítés egy ilyen időszakos böjthöz is, még elég sok élelmiszer van a picon, sokféle, van miből válogatni. Persze próbáljunk olcsóbban kijönni, nem kell megvenni a drága dolgokat, azok, amik nálunk teremnek, ebben az országban, bőven megteszik.

Úgyhogy kell egy olyan lista, amit azért írsz, hogy legyen mihez nyúlnod, ha el akarnál csábulni. Mit lehet ilyenkor tenni? Össze kell írni, hogy miket tudsz csinálni evés helyett, olyasmit, ami eltereli a figyelmedet az evésről, mégis szórakoztatnak, örömmel csinálod. Ezt a listát meg kell írni, hogy legyen hová fordulni vészhelyzet esetén.

Legyen szép az estéd és készülj fel, mert már minden élesben megy! Persze csak ha te is úgy akarod! :)

Fejezzük be egy idézettel a mai bejegyzést:

"Mindig kell legyen az embernek valamiféle vágya, mely ott lebeg a szeme előtt, mint szamár előtt a répa, merthogy a vágyak teljesülése utáni sóvárgás adja az erőt, hogy felkeljünk reggel." (Fabio Geda)

Legyen még egy klassz dal is a végére! :) Hallgasd szeretettel! :) 

 

 

komment
süti beállítások módosítása