Együtt sikerülni fog!

Az időhiány csapdájába esünk sokszor.

2024/09/23. - írta: RiaRia

piros_virag.JPG

Ha van időd, ha nincsen, akkor is szerezni kell valahonnan annyi időt, amíg be tudod tervezni egyetlenegy napodat! És muszáj volt a mondat végére felkiáltójelet tennem, a magam érdekében is, hogy lássam, hogy ez egy fontos mondat a diétám során. Szóval időt kell szereznünk valahonnan, le kell csípni valahonnan valamennyi időt, hogy legalább nagyvonalakban lássuk azt, hogy egy nap mit is kell megtennünk a fogyásunkért.

Rohanó világban élünk, és ez az oka azt hiszem, hogy mindig, mindenesetben feladjuk a fogyókúránkat. Az IDŐHIÁNY !!! Túl sok mindent vállalunk magunkra, túl sok a csábító étel, ami mind azt eredményezi, hogy rövid idő alatt rengeteg mindent meg tudunk enni, nem is válogatunk sokszor, hogy mi micsoda, és az jó-e nekünk, megesszük, mert irtóra éhesek vagyunk. Ez a baj, hogy addig várunk, amíg irtóra éhesek leszünk. Minden étkezésnek megvan a maga időpontja, de mi elodázzuk a reggelit, mert ki éhes még korán reggel, amikor kinyitja a szemét?! Későn reggelizünk vagy kihagyjuk a reggelit, meg lehet a tízórait is, mert épp akkor van valamilyen megbeszélés a cégnél, és nincs időnk mikor bepótolni ezeket a kihagyott étkezéseket. 

Sokan vannak most már, szerencsére egyre többen, akik saját maguk készítik és viszik be magukkal a reggelijüket meg a tízóraijukat is, ebédre pedig elmennek a kedvenc kis éttermükbe, ahol olyan ételt választanak, ami jó a szervezetüknek is, meg szeretik is, vacsorára pedig főznek valami finomat. Ez lenne az ideális, ha mindenki valahogyan ilyenmódon szoktatná rá magát, hogy akkor egyen, amikor itt van az ideje. Nemsokára dél lesz, és magamban azon gondolkodom, hogy vajon az országban hányan esznek majd egészséges ebédet, és hányan tudnak ebédelni, akkor, amikor tényleg ebédidő van? Túlfeszített világban élünk. IDŐHIÁNYBAN szenvedünk. Akinek van ideje, nem biztos, hogy épp azzal tölti, hogy azon gondolkozzon, hogy az étel, amit megeszik, az egészséges-e a számára, vagy sem?! Az időnket jól kell tudnunk beosztani ahhoz, hogy minden jól működjön körülöttünk. A napi 24 óra nem fog soha átváltozni napi 25 vagy napi 26 órára, csak azért, mert valamikor valahol ellébecoltuk az időnket és nem jutott elegendő időnk egy jót és egészségeset enni akkor, amikor annak itt volt az ideje. Sokan nem szeretnek tervezni, mondván, minden benne van a fejükben, elég arra támaszkodni egész napjuk során. De annyi minden nemvárt dolog jön közbe az életünkben egyetlenegy nap alatt is, hogy azt nem tudjuk csak úgy betervezni. Pluszidőt kell hagyunk magunknak ezekre a  nemvárt dolgokra. Ezért muszáj tervezni, mégpedig előző nap legkésőbb! De még jobb ha be tudod kalibrálni nagyjából, hogy egész héten mi vár rád körülbelül, hogy legalább az étkezési időpontokat tudjad majd tartani, amiket meghatározol magadnak.

Szóval le kell lassítani az életünk rohanó tempóját egy olyan szintre, ahol komfortosan érezzük magunkat, és amibe minden belefér, amit az a nap kiszab ránk. Ha nem tervezel, akkor kénytelen vagy improvizálni, és abból még nem biztos, hogy jól fogsz végül kijönni. Ha igen, akkor szerencséd volt, ha nem, akkor meg borul a napod, és ezzel az étkezési ritmusod is. Időt kell találni mindenre, ami fontos a számunkra egy nap. Elég egy napra tervezni, de tervezni valamilyen szinten muszáj, hogy kivédd az összevisszaságot az életedben.

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása