Együtt sikerülni fog!

Hajrá minden fogyitársnak! :)

2014/12/26. - írta: RiaRia

Mindjárt itt van a következő év, a nagy fogadalmak első napjai január elején. Minden fogyitársnak kívánok sikerekben gazdag boldog új esztendőt, fogyjunk együtt! Érzelmileg engem minden diéta nagyon megvisel. Fel kell készülnöm előbb lelkileg, hogy szembe tudjak szállni a kihívásokkal. Először nagy a lelkesedés, később, ha nem fogyok, visszatérek a régi étkezéshez, ezért visszahízok.

Hogy érzem most magam? - Nagyon örülök, mert már három kg lement a múltkori bejegyzés óta. Nálam a 93 kg a határ, amikor már nem tudom elviselni a súlyomat. Sajnos vennem kellett egy új nadrágot, hogy tudjak miben járni, amíg csökken a súlyom. Tele vagyok kis méretű ruhadarabokkal, mert volt egy olyan időszakom, amikor abban bíztam, hogyha egy számmal kisebb méretű pólót veszek, akkor az ösztönözni fog a fogyásra. Nem nagyon jött be, sőt! Többet híztam, mint fogyhattam volna ugyanannyi idő alatt. Nem nagyon szeretnék előre tervezni, mert a visszájára sül el mindig, amit megígérek magamnak. De vannak szabályok, amit januártól kötelezően be fogok tartani. Tudom, hogy ez halogatás, és ma kéne elkezdeni a diétát, mégis kivárok, mert év vége van.

Tehát egy-két szabály, ami majd bővülni fog, ha beválik nálam:

- minden reggel korábban fogok felkelni, hogy tudjak menni gyalogolni, vagy inkább sétálni, ahogy bírom. (30 perc). Először csak ezt tartom be, ugyanis tapasztalatból tudom, hogy nálam ez fogyaszt. De csak úgy, hogy csak a séta után fogok enni. Kb. fél kiló lemegy egy-egy ilyen aránylag hosszú távú gyaloglás alkalmával.

-minden egész órában megiszom egy-egy pohár vizet. Ez nagyon fontos lesz, és jó lenne ezt is betartani. Csodát művel a szervezetünkben a folyadék, ha rendszeresen tudunk vizet inni.

-a "háromkirályok" nálam: 1.- mozgás, 2.-étrend megváltoztatása, 3.- lelki egyensúly kialakítása.

Egyelőre ennyi, amit akár már mától is be lehetne tartani, de az igazi fogyó 2015-től indul. Addig lélekben fel kell készülnöm, hogy lesznek nagyon rossz napjaim, amikor csak enni, enni, és enni szeretnék.

Lélekben az első számú szabály: - türelmet kell kialakítanom magamban. Csak a fogyózás lesz a fő program, csak azután jöhet bármi. Ezért gyalogolok majd reggelente. Lélekben úgy készülök fel, hogy időben kelek, időben térek nyugovóra, napközben lesz a legnagyobb szükségem arra, hogy óráról órára, de lehet, hogy percről percre kell nyugtatnom majd magamat, mert jön a kínzó éhség. Ezért később arról is lesz szó, hogy milyen ételeket együnk, hogy ne legyünk éhesek, vagy legalább is tudjuk tűrni az éhséget a következő étkezésig.

Addig is míg "dolgozunk" azokon, amit írtam, pár napig még van időnk átgondolni, hogy komolyan belevágunk-e a programunkba.

Addig is, míg gondolkozunk, hallgassunk meg egy jó kis dalt, amit szeretettel küldök mindenkinek! :)

komment
süti beállítások módosítása