Mi legyen a hűtőben? Most megtudhatjuk a Diéta és Fitnesz című lap írásából:
zöldségek, gyümölcsök, tojás, tej, ásványvíz, mogyoróvaj, sajt, egyes fűszerek és savanyúságok, joghurt, teljes kiőrlésű liszt, sovány sonka.
+ 1 tipp:: - Gondoskodjon arról, hogy a mélyhűtőben mindig legyen natúr hal.
Mi legyen a kamrában?
zöldségleves, húsleveskocka, konzerv lazac vagy tonhal, olívaolaj, zöld tea, tészta, teljes kiőrlésű kuszkusz, paradicsomszósz, konzerv csicseriborsó, fekete bab vagy vesebab, szárított piros és zöld lencse, cukrozatlan müzli, zabpehely.
_______________
Ezek az élelmiszerek garanciák arra, hogy egészségesen étkezzünk. Ha jut idő rá, kivesézzük mindet, hogy melyik miért hat jól a szervezetre.
_______________
PL.
Zöldségek: - "Az előmosott saláták, a felkockázott uborka, zeller, sárgarépa, paprika visszazárható műanyag zacskóban sokáig friss marad. A zöldségek vitamin-, és ásványianyag-tartalma nagyon magas, szénhidrát- és kalóriatartalmuk viszont alacsony. A legtöbb zöldség remek rágcsálnivaló, fogyassza főétkezések között tízóraira, uzsonnára."
Gyümölcsök: - "Ősszel is finom és vitamindús gyümölcsök közül választhat. Ilyenkor nem hiányozhat a hűtőből a szőlő, körte, szilva."
________________
Ha idézek egy mondatot valahonnan, szépen kidolgozzuk, kivesézzük, hogy az miért is jó a szervezetünknek fogyókúrázás kellős közepén. Ezek a diétabarát élelmiszerek. Azt hiszem, hogy már a tv reklámokból is ismert, hogy naponta 5 adag zöldséget és gyümölcsöt kellene fogyasztanunk. Törekedjünk erre. Nem kell sok, de az zöldség vagy gyümölcs legyen, nem pedig péksütemény vagy bármilyen egészségtelen gyorskaja.
Barátkozzunk ezekkel az élelmiszerekkel, és amit tudunk, együk nyersen.
Küldök most egy dalt, de folytatjuk tovább , hogy melyik élelmiszer miért jó a szervezetünknek. :)
Addig is mozgás!!! :)))