Együtt sikerülni fog!

Mozgáshiány + magas GI ételek = Túlsúly

2017/01/06. - írta: RiaRia

salad-753971_640.jpg

Okosan kell összepárosítani az élelmiszereket, hogy fogyjunk is. A felesleges kilók 70%-ért a helytelen táplálkozás a felelős. - írja a GI DIÉTA könyv. És ráadásul itt van nekünk az állandó mozgáshiány, amivel alig törődünk. Minél kövérebbek vagyunk, annál több inzulin termelődik a testünkben. Eljött a változtatás ideje. Törődj magaddal mindennap! Legyél aktív. Az izmok helyére idővel zsír kerül, ha nem mozogsz. Sport + alacsony GI + mérték = fogyás! :)

97.5 kiló vagyok ma reggel, túlvagyok a laboron, nem túl vészes, bár még nem voltam vele orvosnál, de láthatóan jók az eredmények. Így csak egy év múlva kell mennem. Ezt meg kell becsülni, és tartani a jó irányelveket.

Van, aki gyorsan fogy, van, aki nem. Én az utóbbiak táborába tartozom, amivel alig sikerül megbékélnem, de ez van, el kell tudnom fogadni. Ha nem tudom elfogadni a jelenlegi súlyomat, máris kudarcra vagyok ítélve. Az egészségtelen táplálkozás következtében a test elsavasodik, és ez fáradékonysághoz is vezet többek között, amivel sokat küszködöm. Épp ezért kell még időben észbekapnom, és nem a jojoeffektust kell játszanom hétről hétre, komolyan kell vennem, hogy túlsúlyos vagyok.

Egy cél lebeg most előttem. Van rengeteg kihízott ruhám, pólóm, nadrágom. Ezekbe szeretnék beleférni. Egyszerűen nincs szívem kidobni őket, és vásárolni sem szeretnék már addig, amíg van lelkesedésem a fogyókúra iránt. Kellenek a sikerélmények, mert ha lankad az érdeklődésem a diéta iránt, bajban leszek.

A cukorban és a keményítőben gazdag élelmiszerek farkasétvágyhoz vezetnek. Ezért hallgass te is a megérzéseidre, mert azok éreztetik veled, hogy itt az ideje a változtatásnak. Stressz. Lustaság. Tápanyaghiány. Tévézés. - mind csak hízlal minket. Az alacsony GI egészséges és karcsúsít is. Kerüld a cukros és a fehér lisztből készült termékeket. A sok cukor = méreg!!! Ne essél bele a szénhidrátok csapdájába. Vigyázz az egészségedre!

Tartsunk ki minden nap. Elég egyszerre egy napra koncentrálni. De oda kell figyelni arra mit eszünk, mozgunk-e eleget, és kipihenjük-e magunkat rendesen.

A fogyás legyen öröm! :) Hallgass meg egy dalt, és tűzz ki most mindjárt egy célt magadnak, amiért érdemes kitartanod. :)

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása