Együtt sikerülni fog!

Tornáztam! :) (Végre!)

2017/04/18. - írta: RiaRia

sport-1284655_640.jpg

Tornáztam! :) BNati hozzászólásának eredményeképpen gyorsan beindítottam egy tornavideót, és tornáztam. Már teljesen kijöttem a gyakorlásból, de tényleg így van, hogy a torna után sokkal jobb lesz a közérzetünk. Igaz, a sok kihagyásnak mondható be, hogy csak 10 percig bírtam, és persze a súlyomnak is köze van hozzá, de ha csak 10-10 perceket tornázok, azok összeadódnak a nap folyamán. Kell a mozgás, ezt tudom. De miért nem tudom rászánni magam gyakrabban, vagy egyáltalán?! Sok kicsi sokra megy, örülök, hogy legalább beindítottam a rendszert, és remélem, hogy minden napra jut a mozgásból.

A torna nekem nagy kihívás, mert még a szobabicaj is jobban megy, hiszen ott azért ha rászánom magam, 30 percet lebicajozok egyszerre. De a torna, a gimnasztika az más. Másképp mozgatja meg a testemet, és ami nem bírja, az a lábam, és a csípőízület. Gondolom épp a mozgáshiány miatt van ez. Ezért úgy döntöttem, hogy csak fokozatosan, szép lassan emelem a videótorna hosszát, csak amennyit épp bírok. Pedig azt mondják, hogy akkor jó és eredményes, ha kifáradunk bele. Majd később jobban fog menni, most örülök ennek a 10 percnek is, mert előtte azért volt még a bemelegítés, amire már szinte azt mondtam, hogy ebből elég volt. Ennyire le vagyok gyengülve fizikailag, az állóképességem egyenlő a nullával.

Lusta vagyok a tornához, ezt elismerem, pedig érzem utána a jókedvet és az örömöt, mégis nehezen szánom rá magam. Csak elkezdeni nehezebb, amikor már benne vagyok a folyamatban, jólesik, és utána az a boldogság érzés, az semmivel nem helyettesíthető. Azért tudtam rávenni magam a tornára, mert lemértem magam, és a reggeli súlyhoz képest 20 dekát fogytam, és ez annyira fellelkesített, hogy belevágtam. De kellett BNati hozzászólása is, és a cikk, amit a hozzászólásban mellékelt. Köszönet érte! :) Most már csak mindennapossá kell tenni a sportot, és be kell tudni tartani az étrendet.

Hajrá mindenkinek, aki fogyózik, kezdjük el a tornát még ma, és ne álljunk meg egyik nap sem. Valamilyen mozgásformát mindenki tud találni magának, ami nem kimerítő. Persze itt is a változatosság a fontos. Gyerünk! Akár minden óra után 5-5 perc átmozgató testmozgás, vagy minden másnap egy hosszabb távú gyakorlat, kinek melyik a szimpatikus. De mozogni kell, mert elkorcsosulnak az ízületeink.

Lazításként hallgassunk meg egy dalt, amit sok szeretettel küldök neked. :) 

komment
süti beállítások módosítása