Együtt sikerülni fog!

Ne engedjünk a csábításnak!

2017/06/11. - írta: RiaRia

burger-1502452_640.jpg

Mostmár több időm van, beírom neked a mai menüt is, hogy lehessen választanod a kínálatból. Azt hiszem, hogy visszazuhantam 98 kiló környékére, de lehet, hogy több, mert nagyon szoros a ruha rajtam. Kicsit lazsáltam, ami nem jó. Láttam a tv-ben egy férfit, aki 330 kg volt, és sokat kellett utaznia ahhoz, hogy kezeljék. Alig bírt már mozogni, több éve csak fekszik, mert nem bírt megmozdulni. A lába már tiszta rücskös volt, beteg, és mégis falta a süteményeket.

A doki azt mondta neki, hogy fogynia kell, mert különben a kezelést nem tudják folytatni. Ennek ellenére a férfi és az őt kisérő nő nem tartotta be az étrendet, inkább rendeltek hamburgert, süteményeket, hot dogot, mindenféle szemét gyorskaját, ami számára a legrosszabb volt. Amikor a dokival legközelebb találkoztak, több, mint 60 kilót hízott, pedig fogynia kellett volna. Amikor az orvos megtudta, hogy csaltak az étrenddel kapcsolatban, nem akarta a férfit tovább kezelni. Könyörögtek neki, hogy most majd minden másképp lesz, a doki ráállt, és azt mondta, hogy rendben, fogynia kell 40 kilót. De ismét nem tartotta be az étrendet a férfi, ismét hízott, és a doki nem vállalta tovább a kezelést. Megint könyörögtek neki, de a film azzal végződött, hogy ultimátumot adott az orvos, vagy lefogy a férfi 270 kiló alá, vagy nem éri meg az év végét. A kezelést csak ekkor tudták volna folytatni, és a műtétre is csak ekkor kerülhetett volna sor. Tanulságos történet, de lássuk, hogy nekünk mit ír a mai menünk:

Étrend:

Reggeli: 2db tükörtojás kevés olajon (209 kal), + 5dkg reszelt cékla (16 kal), + 5dkg félbarna kenyér (123 kal),

Tízórai: 2dl meggyturmix ( 137 kal),

Ebéd: 150g tonhalas saláta (132 kal),

Uzsi: 1db kockasajt (50 kal), + 1 közepes alma (95 kal),

Vacsora: 4dkg párizsi felvágott (88 kal), + 2dkg húskrém konzerv (66 kal), + 1db zöldpaprika (10 kal), + 5dkg félbarna kenyér (123 kal),

__________

Összesen: 1047 kalória,

40% szénhidrát, 22% fehérje, és 37% zsír, (ami megfelel 58g fehérjének, 104g szénhidrátnak, és 43g zsírnak),

Itt a zsír 7 grammal több a kelleténél, de egy kis mozgással elensúlyozhatjuk.

__________

A mai motiváló mondat a következő: LEGYEN MINDENNAPRA EGY KIS JUTALOM BEIKTATVA. :)

__________

Tanuljunk a fenti történetből. Nagyon sok 250 kiló feletti embert láttam már a tv-ben. Már nem bírtak felülni az ágyban, ugye segítségre szorulnak, nem tudnak egészséges ételeket vásárolni maguknak, de legfőképpen nem tudnak mozogni, ami nélkül a fogyás szinte lehetetlen. Kevés az életkilátásuk, a fenti férfi is nem tudom, meg tudta-e győzni magát, hogy a sok cukros ételtől, a sok zsíros ételtől csak még jobban elhízik.

Későre jár már, de azért hallgass meg egy dalt, és fogyjunk okosan. :) 

 

komment
süti beállítások módosítása