Együtt sikerülni fog!

El kell felejteni minden rosszat.

2020/10/05. - írta: RiaRia

alarm-clock-2719386_640.jpg

Most, ebben a hónapban lehet, kicsit háttérbe szorulok, össze szeretném gyűjteni a blogból a leghasznosabb dolgokat, amik még segíthetnek a fogyás során. 2014 végén, 2015-ben kezdtem írni ezt a fogyiblogot, volt szinte minden benne, próbáltam sokfelé menni és kipróbáltam többféle diétát.

Előveszek egy kis kockás füzetet, és minden bejegyzésből kiírom a hasznosat, valamint azt is, ami gátolt a fogyásban. Nem voltam mindig elég kitartó sem, de elég körültekintő sem. Lehet, több lesz a negatívum, hiszen még mindig súrolom a 100 kilót, de iparkodom lejjebb tornászni magam. (legalább már nem megy felfelé a mérleg mutatója).

Számtalan fogyis könyvet bújtam végig, sok minden van a fejemben is, de sok mindent már lejegyzeteltem. Most a Fogyókúra Munkafüzetet vettem elő (Judith S. Beck, PhD a szerzője), ebben vannak napi feladatok, amik a modern pszichológia alapjait veszi figyelembe (ezt a Munkafüzetet is ajánlottam neked egy bejegyzésben). Nagyon hasznos és rendkívül körültekintően veszi górcső alá a fogyókúrát. Ezt szeretném végigcsinálni, mert csak a 4. napig jutottam el annak idején. Az igazi diéta is csak később kezdődik a könyvben, először lélekben kell felkészülni sok mindenre. Ha van elég kitartásod, sok szeretettel ajánlom neked is ezt a Fogyókúrás Munkafüzetet, átformálja majd kicsit a gondolkodásunkat, az biztos.

Nem sokat fogytam, szinte csak dekákat a múltkorihoz képest, a hónap végén szeretném összegezni, hogy mit sikerült "kisilabizálnom" a blogbejegyzésekből. Minden héten a hónapban egy-egy témára összpontosítok, pl. mozgás, étrend, lelki egyensúly, viselkedésterápia, stb., és összeírom, hogy mit tudtam az öt év alatt haladni vagy éppen visszafejlődni. Ha túl sok rossz, negatív dolog jön össze, azt mind el kell felejteni, amilyen gyorsan csak tudom. Nem szabad velük foglalkoznom, mert időt rabolnak el a napjaimból. A jó dolgokat értékelni kell, hogy miért nem tudtam hasznosítani a diétám során.

Van még itt valami, ami mindig minden fogyókúrában számít. Ez az IDŐ, amit a fogyókúránkra tudunk fordítani. Mindenképpen az első helyen kell, hogy szerepeljen a napirended, amit mindennap meg kell írni, meg kell tervezni. Ezt nem szabad kihagyni, mert bukik minden. Jó, ha tudod is követni ezt a napirendet, mert akkor lépésről lépésre tudsz haladni. Az elején több időráfordításra lesz szükség, később belejövünk és jobban megy minden.

Ugye a lényeg, hogy két év alatt szeretnék sok-sok kilótól megszabadulni. Féléves periódusok lesznek mindig, az első ilyen félév az most jár le októberben. A következő félév az jövő év áprilisában esedékes, (akkor telik le egy év!!!), majd 2021. októbere és 2022. áprilisára kéne valamit is felmutatnom abból, amiket tudtam alkalmazni. Addig nem hagyom abba a fogyót, de ha nagyon nem haladtam a két év alatt sem semmit, akkor lehet, visszább veszek a tempóból, és lassabban haladok majd.

Tehát, találkozunk most legközelebb október vége felé, addig átnézem a blogot, és kiírom a leghasznosabb dolgokat magamnak, amit majd megírok neked is. :)

 

 

komment
süti beállítások módosítása