Együtt sikerülni fog!

Hogyan jutok el az ideális testsúlyomhoz?

2022/01/13. - írta: RiaRia

appetizer-gacd436c28_640.jpg

Az előző bejegyzésben túl sok mindent soroltam fel, amit szeretnék megvalósítani. Mindre szükség lesz, de átláthatatlan. Rövidítettem a céljaimon, és havi bontásban lesznek majd időről-időre megvalósítandó feladatok. Hát, ilyen ez, amikor az ember lánya azt sem tudja, hogyan is induljon el úgy, hogy eredményes is legyen. Próbálkozni kell, másképp nem megy.

Tehát, a nagy kérdés: - Hogyan jutok el majd az ideális testsúlyomhoz?

Lépések egy hónapig, azaz 1 hónap alatt kell őket jó szokásokká varázsolnom:

A1.) - első lépés = nem mérem magam naponta, csak minden vasárnap reggel. (azonnal megvalósítható)

A2.) - második lépés = lemondok a csokiról. (azonnal megvalósítható) ?

A3.) - harmadik lépés = vizet, teákat fogok inni minden órában egy pohárral. (azonnal megvalósítható)

A4.) - negyedik lépés = rendet teremtek magam körül, és a konyhában. (egy héten belül)

A5.) - ötödik lépés = nincs internet, csak este 19-20 órától. (kis átfutási időt hagyok magamnak, kb. egy jó hét)

A6.) - hatodik lépés = minden órában megállok 5-10 perces tornára. (azonnal megvalósítható)

A7.) - hetedik lépés = torna délelőtt és délután. (egy-két hét kell, mire kialakul)

A8.) - nyolcadik lépés = friss levegőre kell menni mindig, ahogy lehetőségem van rá. (a rendszeresség egy-két héten belül kialakul, pl. gyaloglás reggelente) ?

A9.) - kilencedik lépés = több zöldségfélét eszem. (pl. salátákat csinálok, és minden étkezés fog tartalmazni zöldségfélét is) ?

A10.) - tizedik lépés = értékelés havonta. (tíz lépés elég kell, hogy legyen, kb. egy hónapra, akkor jön az igazi mérlegelés)

------

 Terv, hogy egy hónapig rendszeresen gyakorlom a felsoroltakat, majd értékelem magam. Nem szabad túl sok megszorítást tenni, ezért nem volt túl jó az előző bejegyzés, mert csak felsoroltam, mit is szeretnék elérni. Már maga a csokoládéról való lemondás nem biztos, hogy azonnal menni fog. De egy hónapig ha gyakorlom, eredményes lehetek, megvalósulhat. Az, hogy nem mérem magam naponta többször is, az is egyfajta kihívás, de kis önfegyelemmel akár már mostantól is betarthatom. A vízivásra egy kicsit figyelnem kell, mert hajlandó vagyok kihagyni. Hát, az internet egy nagy rabló, már eddig is elrabolta a figyelmem javarészét, de adtam rá egy hetet, hogy megbarátkozzam a gondolattal. A 2x-i torna egy nap alatt, ez is olyan, hogy időt kell adnom rá, hogy rendszeres tudjon lenni. Ugyanígy vagyok a gyaloglással, de ha megvan az elhatározás, akkor menni fog rövid időn belül. Eddig alig ettem zöldségeket, pedig imádom őket, csak lusta vagyok elkészíteni őket. A salátákat is szeretem, ezzel kezdem majd a hozzászoktatást. Egy hónap elteltével lehet új, más szabályokat írni magamnak, ugyanígy 10 pontba szedve, mert ennyit bőven elég betartani. 

Vagyis, körülbelül így fog felépülni egy hónapom, tízes pontokba szedve. Ezeket kell jó szokásokká alakítani ezalatt az idő alatt. Így átláthatóbb. Ha valamit nem tudok teljesíteni, nem kell érte majd haragudnom magamra, egyszerűen átmegy a következő hónapra is, folytatom a szokás kialakítását.

Lazításként hallgass meg egy dalt, s legyen szép az estéd. :)

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása