Együtt sikerülni fog!

Mi dönti el, hogy most belevágsz valamibe vagy sem?

2022/02/24. - írta: RiaRia

love-g30d1a783e_640.jpg

Gondolj valamire, amit el szeretnél érni, amit ebben a pillanatban meg szeretnél tenni. Ez lehet bármi, nem muszáj, hogy fogyással legyen kapcsolatban. Gondolj rá erősen, és kérdezd meg magadtól, hogy ... most rögtön belevágjak?, most rögtön belekezdjek? ... Vajon ki tudod-e találni hirtelen, hogy ha igent mondasz, akkor mi döntött végül? Mi befolyásolta a döntésedet?

Bármire is gondoltál, legbelül a szíved mélyén biztosan éreztél valamilyen bizsergést, mert valószínű, hogy nagyon vágysz már arra, hogy megvalósuljon az álmod. Ez az érzés egyre erősebb és erősebb, minél többször idézed fel magadban az álmodat. Lehet, hogy még megkérded magadtól, hogy jó-e ez neked, ha most belevágsz, de lehet, hogy hirtelen ötlettől vezérelve máris megteszed a kellő lépéseket az ügy érdekében. Mi döntött szerinted? Szerencsés véletlen vagy hirtelen döntés született éppen? A lényeg mindenképpen az, hogy pozitív a végeredmény, mert belevágsz az álmod megvalósításába. 

Gondold meg, ha épp nincs kedved megfürdeni, de találkozód van a kedveseddel valahol a városban, nem kérdés, máris tudsz dönteni, és annak ellenére, hogy nem volt kedved a fürdéshez, gondolkodás nélkül megteszed és már ott is találod magad a kedvesed karjai közt. Hirtelen döntöttél, nem volt semmiféle ellenvetés a részedről, és annak ellenére tetted meg, hogy még kedved sem volt hozzá az elején. Ha átvetítjük ezt a fogyás vonalára, tegyél fel egy olyan kérdést magadnak, hogy ... jövő hét végére el tudok érni 2 kiló fogyást? ... , és gondold át, hogy mit érzel ezzel kapcsolatban. Megvan-e az a bizsergés, az az elszántság, ami megvolt akkor, amikor nem volt kedved lefürdeni, mégis megtetted, csakhogy találkozhass a kedveseddel? Ha megvan, nem kell hozzá sok idő, és már tervezel is, edzel is, és főzöl magadra, hogy elérd a két kiló fogyást a jövő hét végére. Ha nem érzed belül a lüktetést, az izgalmat ezzel kapcsolatban, lehet, bele sem kezdesz, vagy hamar feladod. Mindennap gondolj arra, hogy el akarod-e érni jövő hét végére a két kiló mínuszt.

Gondolj csak arra, ha vásárolni mész, nem kérdés, hogy huss..., egy röpke pillanat sem telik el, már ott is vagy a boltban és próbálod a blúzt vagy a farmert magadra. Mi döntött ebben az esetben? Az, hogy azt szeretted volna, hogy a tiéd lehessen a blúz vagy a farmer, amit már előtte kinéztél magadnak. Csupán egy kis "birtoklási vágy" győzött éppen. De lehet, hogy át tudod vetíteni ezt a példát is a fogyásodra. Ha azt szeretnéd, hogy jól nézzél ki mondjuk egy találkozó alkalmával, ami két hónap múlva esedékes, találd ki, hogy kb. 8 kilóval könnyebb szeretnél már akkor lenni. Beindul a fantáziád, és máris van tipped, hogyan is tudnád ezt elérni, és már csak egy lépés választ el mindettől, az, hogy mindennap felidézed magadnak ezt a vágyadat, és ekképpen is cselekszel. De tegyük fel, hogy elég lusta vagy, hogy legyen elég kitartásod két hónapig, akkor csökkentsd a határidőt, olyat tűzzél ki, amit szerinted kapásból el lehet érni, nem kell hozzá nagy tudomány. Amit könnyen meg tudsz valósítani, ahhoz több kedved is lesz. Amihez nagyon ragaszkodsz, hogy megvalósuljon, azt ha törik, ha szakad, mindenképpen megvalósítod. (lásd a kedveseddel való találkozást vagy a ruhapróbát a boltban).

Mi történne, ha nem tudnál találkozni a kedveseddel, vagy éppen nem tudnád megvenni magadnak a farmert a boltban? és Mi történne, ha nem fogysz le a kitűzött határidőig? Azt hiszem, hogy fontossági sorrend döntött, mert az kizárt, hogy ne találkozz a szerelmeddel, az már nem olyan nagy tragédia, hogy esetleg nem veszel farmert, és a diétát meg el lehet halasztani későbbre is. Ha olyan fontos lenne a fogyás is, mint a kedveseddel való találkozás, megtennéd a szükséges lépéseket érte, az biztos. Vagy például, ha már az egészségünk a fontos, és muszáj lenne lefogynunk, és nincs már választási lehetőségünk, akkor diétáznunk kellene. Addig jó, amíg nem vagyunk ilyen muszáj helyzetben. Erre kell sokszor gondolni, ha fogyni szeretnénk. 

A mai motiváló mondatunk a következő:

Hiába van meg minden lehetőség előttünk, ha nem érezzük szükségét a változásnak. 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása