Együtt sikerülni fog!

Végig tudnál csinálni egy hónapot egészségtudatosan?

2022/05/15. - írta: RiaRia

sunset-g5e89efad5_640.jpg

Egy hónap nagyon hosszú tud lenni, ha mindennap csak azt nézzük, mikor is telik le a napunk. Ha ügyesen elfoglaljuk magunkat, akkor pedig csak úgy rohan az idő, meg sem akar állni.

Amikor először jelentkeztem Szászhegyessy Zita 30 napos kihívásos programjára, eszembe nem jutott, hogy nem csinálom végig, aztán mégsem sikerült teljesíteni a feladatot. Túl régen nem tornáztam, és nem is gondoltam végig, hogy már tíz nap után megszenvedi a testem, ha nem vagyok vele elég elnéző. De újra és újra visszatérek hozzá, mert tetszenek a kihívások, és megszeretteti velem a mozgást. Ezért tettem fel magamnak is a kérdést és tőled is ezt kérdem, hogy szerinted - végig tudnál csinálni egy hónapot egészségtudatosan? 

Aki formában van, őneki kapásból sikerülhet. De ha kicsit figyelünk magunkra, nekünk is sikerülhet. Nem kell mindjárt megváltani a világot. Elég fokozatosan haladni, és nem baj, ha nem elsőre sikerül ez a terv, hanem csak harmadjára, negyedjére. A lényeg, hogy egy egész hónap lendülete vigyen majd tovább minket az utunkon.

Az, hogy egészségtudatos, sok mindent foglal magában, nemcsak a mozgást, a tornát. Ugyanúgy az étkezést, a pihenést, a fizikai aktivitást, a viselkedésünket, azt, ahogy az életmódváltásunkhoz viszonyulunk. Ha zömében jók vagyunk, akkor az egyik jó hatás hozza magával a másikat, és így mindig lelkesek és motiváltak tudunk lenni.

Egy jó motiváció mindig ébren tartja az érdeklődésünket a céljaink iránt. Kíváncsivá tesz minket, és elkezdünk kutatni az egészségesebb életvitel irányában. Fenntartja a lelkesedésünket, továbblendít ha megakadnánk valahol, és új varázslatos ötleteket gyárt a számunkra. Egy idő után kezdünk kitartani, mert jobban érezzük magunkat, mennek le a kilók is, és mozgékonyabbak leszünk. Ha megtapasztaljuk ezeket az érzéseket, már nem cserélnénk fel semmivel őket. És ilyenkor tudjuk végigvinni azt a bizonyos egy hónapot, amit kitűztünk magunk elé.

Úgyhogy végiggondolva ezeket a lépéseket, bízhatunk a saját erőnkben, mert egyre jobbá válunk, egyre tudatosabban választunk meg ezután mindent az életünkben. Csak nem szabad leállni! Vagy ha leálltunk, újra kell tudnunk kezdeni, folytatni onnan, ahol épp megrekedtünk. Így lehetünk sikeresek.

A mai harmadik motiváló mondatunk a következő:

Ébreszd fel az erőt önmagadban, találd meg a számodra ideális életformát. Meglátod, sikerülni fog! :)

Hallgass meg egy dalt így közel a holnaphoz. :) 

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása