Együtt sikerülni fog!

Ne várj egyszerre túl sok fogyást, nehogy csalódás érjen!

2022/06/05. - írta: RiaRia

magic-g4ec6b5c6c_640.jpg

Van, amikor mindent szeretnénk és azt rögtön és egyszerre. Ez főként igaz a fogyásunk elvárására. Bizony, elveheti a kedvünket, és csalódások sorozatát kell majd átélnünk, ha ilyen komoly elvárásaink vannak.

Én is szeretném már visszakapni a csinos kis külsőm, ami az emlékeimben él rólam. Viszont az is unalmas lehet, ha mindig csak a fogyókúránkról beszélünk, elfordulhatnak tőlünk még jó barátnők is ezért. Megunják, hogy velünk csak egy témáról lehet beszélgetni, és ha mégis más mederbe szeretnék terelni a társalgást, újra és újra visszatérünk a diétánkhoz. Mindig azt szeretnénk, ha dicsérnének, ha azt mondanák, hogy - "mennyire megváltoztál a javadra az utóbbi időben!" , vagy pl. - "te most fogytál vagy csak bő nadrágot hordasz?" - (ez utóbbi is bók szeretett volna lenni ugye, de lehet, hogy falsul sült el). Egyszóval szeretjük, ha dicsérnek minket, ha észrevesznek minket, ha bókokat kapunk. Ez nem is baj, csak ne ezen pörögjünk egész álló nap. 

Most én visszatértem a heti mérlegelésre, fogalmam sincs mennyi kiló is lehetek, úgyhogy a szerdai nap nekem is meglepetés lesz majd. Most főleg joghurtot, kefirt, teljes kiőrlésű kenyeret eszem reggelire vagy vacsorára, vagy zabpelyhet. Az ebéd a szokásos mindig, az, amit főételnek főzök aznapra. Ma krumplipaprikást ettünk. Most annyi változást észlelek magamon, hogy bőven elég a joghurt vagy a zabkása reggelire és vacsira is. Kezd talán szűkülni a gyomrom? Nem tudom, de az is lehet, hogy a mérleg nem fog kevesebbet mutatni, sőt, lehet, többet is egy kicsivel. Ezért nem kell nagyon beleélnünk magunkat, hogy hány kilót is szeretnénk látni a mérlegen mérlegeléskor. Nagyon csúnyán elveheti a jókedvünket ha csalódnunk kell, ha egészen mást látunk, mint ahogy azt megálmodtuk.

Minél kevesebb csalódáson esünk keresztül, annál nagyobb és több kedvünk lesz folytatni a változtatást az életmódunkon. A bókok sem fognak elmaradni, és jönni fognak azok a várva várt dicséretek is. Türelem! Türelem! Türelem! - ez kell hogy jelképezze az egész életmódváltásunkat. Minden nap hoz új változásokat az életünkbe, de ezeket mi is befolyásolhatjuk, sőt, igazándiból csak mi befolyásoljuk azt, hogyan is alakuljon egy napunk. Kivéve a kötelességeinket. Azokat mindenképpen meg kell oldanunk, el kell végeznünk.

Légy vidám minden nap, és próbáld ne túlenni magad egy alkalommal sem! Sokat jelent mind a két tanács, jó megfogadni őket. 

A mostani motiváló mondatunk a következő:

A fogyás mindenképpen bekövetkezik, ha alkalmazod a fő szabályokat magadra nézve. :)

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása