Együtt sikerülni fog!

Nézz csak ki az ablakodon! Mit látsz?

2022/06/24. - írta: RiaRia

child-g500963b3e_640.jpg

Talán visszavándorolt egy vagy két kiló rám, mert már többet ehettem tegnap is, hál' Isten, bírta a gyomrom. Ez nem baj, mert túl sok volt a fogyás, erre is ügyelni kell. 

Igaz, kímélő diétán vagyok még mindig, de az adagok már nagyobbak, így kezdem összeszedni magam. Talán ma kimerészkedek a városba, de azért nem megyek messzire. 

Így nyáron, nagy hiba kihagyni a fogyást, ha valaki rászorul, mert rengeteg lehetőség van rá. Úszni a Balatonban, már maga az úszás is izmosít, csinosít, formát alakít. Gyalogolni, sétálni mindenhol lehet, csak ne a legnagyobb hőségben tegyük ezt. Otthon is lehet saját kedvünkre gimnasztikázni, saját koreográfia alapján. Ha épp nincs nálad tornavideó, sebaj! Gondold ki saját magad a gyakorlatokat. Emlékezz vissza, mit csináltatok még anno, a tornaórákon, és utánozd le ezeket a gyakorlatokat. De ötletelhetsz is, táncolhatsz csak úgy a saját kedvedre, a kedvenc dalaidra, vagy ha vannak gyermekeid, játsszál velük gyors játékokat, ők nagyon ügyesek ebben. Szabad a tér, szabad a fantáziánk, gyerünk, kezdjünk bele már most a játékos mozgásba!

Annyi zöldségféle és gyümölcs terem most már egymás után, hogy vétek kihagyni őket. Mi most délelőttönként főzünk, ha főzünk, mert délután pont ránk süt a napsugár, és rettentő meleg van. De egy pár napot ki lehet bírni hideg ételekkel is. De egy jó gyümölcslevest könnyű összedobni, és majd gyorsan lehűteni, be a hűtőbe vele, és ehetünk belőle, amíg csak tart. A melegszendvics is könnyen összedobható, csak vigyázni kell, hogy inkább több zöldféle legyen rajta, mint hizlaló hozzávaló. Ha valaki strandra jár, bizony, nem ússza meg a finom lángos és a fagyi nélkül, de ez nem is baj, egyszer-kétszer ehetünk ilyet is. Főleg, ha már fogytunk, és büszkén viseljük a fürdőruhánkat.

Ami a legrosszabb, és ezt ne tegyük, hogy csak tespedünk, és hagyjuk unatkozni magunkat. Ezzel minden eddigi eredményünket alááshatjuk. Inkább találkozz a barátaiddal, egy jó bográcsost főzni, vagy az elmaradhatatlan szalonnasütés az mindig jó szórakozás is egyben. Csak ne unatkozz, mert olyankor jönnek az ártó gondolatok, hogy - jaj, én olyan egyedül érzem magam, és fogynom is kéne, de egyedül sehogy sem megy! -, ezeket a gondolatokat csírájában el kell fojtani. 

Haladj a saját tempódban, senki sem siettet, ha néha gyorsabb a fogyás, az csak jó, de ha lelassul, az sem baj, ez egy ilyen játék. Játék a kalóriákkal, játék a zsírsejtekkel, játék a gondolatainkkal is néha, és játék az eddig felhalmozódott súlyunkkal. A játékban mindig vannak nyertesek, és erre kell inkább a hangsúlyt fektetni, hogy mi legyünk a győztesek. Nyáron nem szabad fogyót feladni. Ilyenkor sokkal könnyebb fogyni, és az eredmény is rögtön látszik, jönnek majd a biztató dicséretek, bókok, és majd be lehet számolnunk arról, hogy mi hogyan is csináltuk, hogy ez így sikerült. (mármint, hogy sikerült fogynunk).

Sose veszítsd el a lelkesedésed, épp most van hozzá a legjobb alkalom, hogy bevesd minden tudásodat, azt, amit eddig télen tanultál az életmódváltásról, azt most nyáron már tudod alkalmazni.

A ma reggeli motiváló mondatunk a következő lehet:

Bármi is gátolna a terveimben, igyekszem odafigyelni, és megvalósítom őket szépen, sorban. :)

---

ui.: Csak mindig nézz ki reggel az ablakodon, meglátod az ezernyi lehetőséget akár a mozgásra, kirándulásra, de egy jó beszélgetésre is! Csak minden reggel nézz ki az ablakodon! :) Észre fogod venni hamar a lehetőségeket!

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása