Együtt sikerülni fog!

Napról napra jobb lesz ez.

2023/09/20. - írta: RiaRia

nature-3125912_640.jpg

Elég simán ki tudom hagyni a reggelit, és nincs kőbe vésve az sem, hogy most 11-kor vagy délben ehetek először vagy sem. A lényeg inkább ott van, hogy este nem szabad már a letelt időkorláton túl ennem. Vagyis max. 21 órakor ehetek valami ételt, ami az utolsó lesz aznap. Napról napra egyre jobban fog menni ez.

Vészhelyzet esetére van egy szénhidrát táblázatom, amit mindig olvasok szabadidőmben, tanulom, hogy miben mennyi a ch. Ez még a leglényegesebb pontja a diétámnak. Ha csak ezt számolom, az bőven elég lesz. Nem szabad felesleges lépéseket tenni, olyanokat, amik visszahúzóerővel rendelkeznek. Ezt egyből észrevesszük azon, hogy enni szeretnénk akkor, amikor nem szabad, vagy túlesszük magunkat akkor, amikor étkezési időnk van. Ez a két legfontosabb visszahúzóerő, mert tudjuk, hogy ennünk muszáj, ha energiát szeretnénk magunknak szerezni, de ez nem ok arra, hogy felborítsuk a menetrendünket. Meg kell tudni szokni az étkezési időnket, azt, hogy ez mikor is van, és tudni kell kicsit éhesnek is lenni, ha nem szabad épp ennünk. Sokan sokkal többet böjtölnek, az időszakos böjtölésben csupán az időpontok változnak, nem kell egész nap éhezni vagy szigorú étrendet tartani. Ha hozzávesszük, hogy a szervezetünknek is csak jót teszünk vele, akkor máris jobb a hozzáállásunk az egész diétánkhoz. Csak kicsit kell figyelni bizonyos dolgokra, és egyszerre csak egy valamin szabad csak változtatni. 

Hogy teljesen korrekt legyek, a kezdősúlyomat is megírom, ez a mai napon 100,4 kg volt. De ez nem mérvadó, mert a súlyunk napközben mindig változik, én ezt most mértem délben. Ehhez képest kell majd eredményeket elérnem. Nálam bizony az esti étkezésekkel van baj, olyankor mindig is falánkabb voltam korábban is. Nekem most erre kell koncentrálnom, mert a reggeli kihagyása már remekül megy, folytathatom a változtatásokat. Először a reggeli kihagyása is ugyanolyan falánksághoz vezetett, mint most az esti evés. De sikerült legyőzni, és kialakítani a rendszeremet, ezért kellett az egy hónapos felkészülési idő, hogy ne érjen minden hirtelen és váratlanul. 

Szép lassan, szép sorban lehet csak életmódot váltani. Nem szabad sürgetni semmit sem, hiába is szeretnénk egy hónap alatt nagyon jó eredményeket elérni, nem fog sikerülni, és csak elveszítjük a további lelkesedésünket, ha erre fókuszálunk. Ha sok a súlyfelesleg, nincs mit tenni, várni kell türelmesen, hogy a napok teljenek szép sorban és ez majd meghozza a hozzájuk fűzött reményeket, és be fog indulni a várva várt fogyás is. Én is naponta mérem magam, de én ilyen vagyok, ez lehet, hogy hátrány, de másképp nem megy. Már érzem azért, hogy jó az irány, és bennem van az is, hogy muszáj fogynom, mert így nem maradhatok. Ezért próbálkozom mindennel, ami csak közelebb tud vinni az igazi életmódváltáshoz. :)

Legyen mindig nálad olyan lista, amire motiváló mondatok vannak írva. Ez segíteni fog, én már összeírtam az enyémet. És legyen egy olyan biztató és ösztönző mondatod is, amit azért ismételsz el minden reggel felkelés után, hogy tudd, miért is csinálod a diétádat minden egyes nap. Pl. "Nem számít, hogy milyen lassan mész előre, a lényeg, hogy ne állj meg." -, ezt mondogasd mindig magadnak, amikor csak el akarsz térni a diétádtól. Nem számít, hogy most hány kilós is vagy. Az a lényeg, hogy ez a súly most nem tetszik neked és ezért tenni is szeretnél, hogy ez megváltozzon. Buzdítsd magad, ösztönözd magad mindennel, amit csak jónak ítélsz meg a számodra és meglátod, hogy a jó irányba fog fordulni az életed. :)

Legyen itt egy ösztönző mondat a végére, hátha ez is használ majd a diétánknál:

"Az életmódváltás nem sprint, hanem maraton. Folyamatosan haladj előre."

 

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása