Együtt sikerülni fog!

Jó szokások kialakítása

2016/05/18. - írta: RiaRia

marathon-1293529_640.jpgMint mindent, a jó szokások kialakítását is ismétléssel, gyakorlással valósíthatjuk meg. Akik itt a képen maratont futnak, azok előtte mindenképpen felkészültek valamilyen szinten. A győztes főleg, mert csak így tudott első lenni a sok induló közül. Szintén motivációs céllal tettem épp ezt a képet a bejegyzéshez, mert én (még) nem tudok futni. Sok sikertörténetet olvastam és hallottam már, akik úgy kezdték, hogy szinte még a kapuajtóig sem tudtak először elfutni, csak gyalogolni, mert tetemes súlyt cipeltek magukon. De a sikertörténetek azért sikertörténetek, mert megmutatják, hogy igenis lehet győztes valaki akár egy ilyen maratoni futóversenyen is, ha előtte alaposan és módszeresen felkészült.

Én még messze vagyok a futástól, épphogy tudok 10 percig mozogni, de a rendszerességet mindenképpen épp ideje belefűznöm a napjaim közé. Ezért kell jó szokásokat kialakítanom. Az első ilyen a múltkori bejegyzésben a salátavacsorákhoz való visszatérés. A második szokás, amit szeretnék bevezetni, az a 18-19 óra után nincs több evészet lesz, mert ebben látom a haladás útját. Ha be tudom tartani, akkor rengeteg kalóriát meg tudok spórolni magamnak, és a szervezetem csak hálás lesz érte. Ez a legnehezebb feladatom, legalább annyira nehéz, minthogy naponta rávegyem magam a rendszeres tornára.

Mindenért tulajdonképpen az agyunk a felelős, ezért ha az agyunkat rá tudjuk venni, hogy türelmes legyen, vagy rá tudjuk venni, hogy végre kimozduljunk itthonról, az első nehéz lépések után jönnek a sikerélmények, és akár egyedül fogyózunk, akár van társunk hozzá, mindenképpen közelebb kerülünk az életmódváltoztatáshoz. De ehhez minden szokást, amit ki szeretnénk alakítani, gyakorolni kell, ismételni egészen addig, míg örömmel végezzük végre a tornagyakorlatokat, vagy lesz türelmünk kivárni a következő étkezés időpontját, és be is tudjuk tartani az adagméreteket, amit a diétánk előír.

Egyelőre nem kell sok szokást kitűzni, mert túl sok lesz a feladat. Szépen sorban, egymás után vezessük be az új tennivalónkat, megszoknivalónkat, időt hagyva mindenre. Én is "hűbelebalázs" módjára szeretnék mindent egyszerre, de ez úgysem fog menni. Ezt be kell látnom, és ahol kell, ott lassítani kell az életritmusomon (illetve változtatni), amit pedig könnyebben elsajátítok, arra kevesebb idő is elég.

Tehát legalább ezen a héten ezt a pár szokást el kell sajátítanom: - salátavacsorák este, - naponta 2x (reggel és este 10-10 perc torna) legalább, vagy séta, gyaloglás a városban, - az étkezések gyakoriságának és az adagoknak is a betartása, - és a türelem, amit ki kell feljesztenem magamban. Erre a türelemre lesz jó a 19 óra után nincs evészet szokás kialakítása.

Tarts velem, alakítsd te is a saját ritmusodhoz a szokásokat, amit szeretnél elsajátítani, és amiről tudod, hogy segítségedre lesz a fogyásnál, vagy a jó kondiban tartásnál. :)

 

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása