Együtt sikerülni fog!

Az édességek csapdájában...

2016/05/19. - írta: RiaRia

schogetten-781746_640.jpgGyakorlatilag ezen áll vagy bukik sokszor a fogyásom. Az a bizonyos csokoládémánia, csokoládécsapda. Vajon megengedhetjük-e magunknak ezután, hogy hagyjuk magunkat elcsábítani az édességek felé? Azt tapasztaltam magamon, hogyha nincs semmiféle cukorka, csokoládé itthon, akkor jobb a közérzetem, vagyis biztos, hogy függök az édességektől. Ha van itthon csokoládé, ha nem is rögtön, de elpusztítom könyörtelenül. És ráadásul az egész tábla csokit megeszem.

Most vagyok 97,2 kg. Soha életemben nem lehetek biztonságban olyan szinten, hogy az elért súlyt tudom-e tartani hosszútávon. Vannak most a környezetemben jó példák, akik elhatározták, hogy az egészségük érdekében lefogynak. Elhatározták, és teszik is a dolgukat szépen ezért. Sétálnak, gyalogolnak, kevesebbet esznek, mint előtte, és betartanak legalább egy vagy két olyan tanácsot, amit meg kell, hogy fogadjanak ha le akarnak fogyni. Most őket figyelem, kérdezem, nekik vajon hogy sikerül minden nap ellenállni a kísértésnek. Mert valljuk be, hogy mivel ennünk kell azért, hogy legyen energiánk, épp ezért mindig ki vagyunk téve a kísértéseknek, a csábításoknak.

Nem lehet egyik pillanatról a másikra gyökeresen változtatni szerintem, csak akkor ha már az életünk a tét. Nekem sajnos el kell döntenem, hogy tudok-e csokoládé nélkül élni vagy sem. Vagy cukorka nélkül. Vagy most jön majd nyáron a jégkrém szezon. Máshogy nekem nincs sanszom az egészséges életre. Le kell tudnom mondani olyan dolgokról, amik hátráltatnak a fogyásban. Azt hiszem, csak elhatározás kérdése talán az egész. Persze jó sok akaraterő is kell, meg az a fránya kitartás hosszútávon. Meg kell tanulni máshogy viselkedni fogyókúra idején. Mindent meg lehet tanulni, csak időt kell tudni szánni rá. És nem szabad elfeledkezni arról, hogy miért is kezdtünk bele a diétába vagy az életreformba. Ha ez a cél, amit kitűztünk magunknak mindig a szemünk előtt van, mindig figyelmeztetjük magunkat arra, hogy nincs visszaút, csak előre tekintsünk, akkor biztos, hogy fogunk sikereket elérni.

Ami a lényeg, és ami a címben is rejlik, ne engedjük, hogy csapdába essünk. Kicsit kényelmetlen lesz először nemet mondani az édességeknek, de választanunk kell, hogy vagy a csoki, vagy pl. a salátatál. Életünk döntések sorozatából áll. Döntsünk mindig helyesen, és sikert sikerre halmozunk majd. :)

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása