Együtt sikerülni fog!

Vedd komolyan a túlsúlyt!

2016/09/01. - írta: RiaRia

thick-373064_640.jpg

Hallgatom a youtube-on az elhízásról szóló videókat. Nagyon rossz érzés látni, hallani, hogy ha nem változtatunk az életmódunkon, rövid időn belül rettenetes változások lesznek az egészségünkben. Nem akarok most konkrét betegségeket írni, sokfelé írnak róluk, és jó, ha ezeket a vészjelzéseket komolyan vesszük. Főleg, ha mi is érdekeltek vagyunk a túlsúly elleni harcban. Ha már semmi motiváló erőd nincs a fogyókúrához, gondold végig, hogy mi lesz veled 10 év múlva, ha nem hagyod abba az önpusztító életmódot.

Nem mindegy milyen életet élünk. Lehet, hogy későn kapunk észbe, hogy le kellett volna már régen fogynunk. Változtassunk minél hamarabb, és tartsunk ki a végsőkig. Arra kell gondolnunk mindig, hogy ne a műtőasztal előtt fogadkozzunk, hogy megváltozunk. Inkább előbb, mint később. Inkább előbb gondolkodjunk, és cselekedjünk azonnal. Vegyünk igénybe annyi segítséget, amennyit tudunk, és amennyi a rendelkezésünkre áll. A súly nagyon hamar felszalad a testünkre, ha nem figyelünk kellőképpen. Még akkor is, mikor gőzerővel fogyózunk.

Most regiszráltam egy kalóriaszámoló honlapra, ha van kedved, próbáld ki. A  http://www.fitprojekt.hu oldalt találtam most meg. Vezesd a fogyásod, állítsd be, hogy mikorra szeretnéd elérni a vágyott testsúlyt, és írd napról napra, hogy mit ettél meg. Tervezd meg az étrendedet. Valamint a mozgásodat is. Egyelőre ennyi indulásnak elég, ha betartod az irányelveket.

Nem egészséges, ha kövérek vagyunk. Sajnos ki kell mondani őszintén, hogy ez a helyzet. Legalábbis nálam ez a helyzet, ezért kell fogynom. Ismerjük fel a hibáinkat, írjuk össze, hogy mit tehetünk a változásért, és cselekedjünk belátásunk szerint. Nagyon nehéz a változás, én magamról tudom. De a blog is a tanú rá, hogy már évek óta küszködöm a túlsúllyal. Nem szabad elhanyagolni magunkat. Törődni kell az egészségünkkel, vigyázni kell rá, és ha így teszünk, a kedvünk is sokkal jobb lesz napról napra. Hallgass a megérzéseidre. Ha úgy találod, hogy változásra van szükséged, keress segítséget az induláshoz. És te is tevékenyen vegyél részt a feladatban.

Hallgass meg egy dalt, és indulj el a saját magadnak kijelölt úton. Nem lesz könnyű, de sebaj. Volt talán már nagyobb problémád is az életed során. Kezdd el, folytasd és soha ne hagyd abba a váloztatást. Neked lesz könnyebb később.

 

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása