Együtt sikerülni fog!

Együnk egészséges ételeket.

2016/10/25. - írta: RiaRia

chunks-1517505_640.jpg

Kezdem összeírni, hogy számomra mik azok az élelmiszerek, amiket ehetek ezután. Egy nagyon lényeges pont még az, hogy ne unatkozzunk, legyen mivel elfoglalni magunkat akkor is, mikor ránk tör az éhség. Minden étkezéskor meg kell nézni, el kell tudni dönteni, hogy amit megenni készülünk, az a számunkra hasznos-e, egészséges-e. Természetesen kialakult a nagy falásrohamaim közepette, hogy mik azok, amiket tilos ennem. Egyelőre még elég monoton az étrendem, amit felsorolok, azokat váltogatom, mert úgy néz ki, hogy ezzel legalább tudom tartani a súlyom.

Ami tilos:

cukor, liszt, zsír, alkohol, koffein, csokoládé, cukorka, tészta, sütemény, puding, kenyér.

Amit eszek gyakorlatilag most még:

Reggelire: joghurt+korpa, műzli (házi), kefír+korpa, zöldségfélék (főleg a zeller), savanyú uborka, paprika, paradicsom, főtt tojás,

Ebédre: szójatermékek, levesek, zöldségragu, amit főzök, abból egy fél adag, fehérjepor időnként,

Uzsonnára bőven megteszi: karalábé, zeller, és a többi zöldségféle, vagy gyümülcs,

Vacsorára: lehet egy kis barna kenyér, savanyú uborka, paprika, paradicsom, vagy zeller, répa, zöldség, vagyis gyakorlatilag a zöldségfélék variációi, zabpehely+tej (megfőzve),

----------------------------

Mint látszik, az utóbbi napokban nem nagyon eszem húst. Ha főzök délben, akkor abból eszem kb. 10-15 dkg-ot, de megvagyok most a zöldségfélékkel, eléggé telítenek, mert vagy nyersen eszem őket, vagy párolva.

96.2 kiló vagyok, jó lenne lejjebb tornászni a kilókat, de kezd türelmem is lenni, kivárom, mire beindul jobban a fogyás.

Az előbbi bejegyzésben írt könyvből annyit talán lehet idézni, hogy: - " Egy szelet csokoládé annyi cukrot tartalmaz, mint egy tucat alma. Egy alma jobban csillapítja az éhséget, mint egy tucat csokoládé." - Ezt jó, ha az eszünkben tartjuk, mert sok igazság van benne.

Az igazság az, hogy most direkt eszem kevesebbet napközben, mert tudom, hogy este jön a falásroham. Eddig még nem tudtam tenni ellene semmit, mégis látszik, hogy egyre kevesebb ételt eszek, amikor "rám jön a hoppáré". Ez azt bizonyítja, hogy a szervezetem kezd alkalmazkodni a zöldségfélékhez, és szeretem is enni őket. Csak még nem tudtam legyőzni a falánkságot, de ez is el fog múlni egyszer, én türelmes leszek, és kivárom.

Ha hasonló cipőben jársz te is mostanság, próbálj kialakítani egy olyan kevés kalóriatartalmú ételsort, ami változatos, és amit szeretsz is enni. Ezeket az ételeket, élelmiszereket váltogassad, és próbálj koncentrálni akkor, mikor eljön az evés időpontja, hogy ne edd túl magad. Ne haragudj magadra, ha belaksz, majd másnap kijavítod a hibát, eszel kevesebbet. Vagy tereld el a gondolataidat, ha sikerül. Nemcsak azokat lehet enni, amit én fölsoroltam, lehet gabonákat, főzelékféléket, hüvelyeseket beiktatni, no, és főleg salátákat, de nekem erre most nincs energiám. És természetesen lehet húst is enni, aki szereti, először azt próbáljuk betartani, hogy mit tilos enni. Ha ez menni fog, könnyebb lesz megtalálni azok közül, amit lehet is enni azt, amit szeretünk is enni.

Kicsit érzem, hogy talán jó irányba megy a fogyókúrám, energikusabb vagyok, és van kedvem mindennap tornázni. Gyere, tarts velem, leküzdjük azt a fránya falánkságot! :)

Hallgass meg egy dalt, fogyózzunk tovább. :)

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása