Együtt sikerülni fog!

Minél tovább nem eszünk, annál éhesebbek leszünk.

2017/01/30. - írta: RiaRia

water-lily-1442497_640.jpg

98.5 kiló vagyok, és érthetetlen módon éjszaka jött rám az evészet. Még szerencse, hogy csak 30 dkg-ot híztam vissza. Ez így jó is, mert még amit kitűztem a kalóriabázison, bőven alatta vagyok a grafikon vonalának. Február elsején kell lennem 99 kg-nak, ehhez képest most még rendben vagyok. Most kicsit lehiggadtam, és a lassabb fogyás híve lettem, és az a cél, hogy semmi ne jöjjön vissza abból, amit leadok súlyt.

Most kellene kitalálni valamit, mert eddig mindig lefogytam, de tovább nem megy. Ha bírják az ízületeim, minden nap beiktatok valamilyen mozgást. Tegnap volt szobabicaj 30 perc, ma súlyzós gimnasztikát tervezek, és a könnyed táncos tornát. Ha ilyen ütemben fogynék, és tényleg lemenne havi 2 kg, akkor is csak 2018-ra érném el a vágyott 62-64 kg-os súlyt. Miközben csinálom a káposztaleves kúrát, közben szabadidőmben jegyzetelem a Lépésről lépésre könyvből, hogy mit ehetek reggelire, ebédre, vacsorára, és mit lehet esetleg nassolni. Már a nassolásnál tartok, és bizony elég sok ennivaló jött össze. Van, ami nagyon egyszerű, pl. egy rántottás zsemle reggelire, de sok mindent lehet helyettesíteni mással, ha épp nincs otthon a könyvben ajánlott élelmiszer.

Lehet, hogy most szüneteltetek is, és belekezdek ebbe a Lépésről lépésre módszerbe. Mára még van káposztalevesem, azt megeszem, és este már tervezem az új programot. A reggeli 300 kalória, az ebéd 350 kalória, a nassolás 200 kalória, és a vacsora 450 kalória. Ez összesen 1300 kalória, épp annyi, amennyit mostanában eszem. Ezt kell tudni tartani jó sokáig, mert csak akkor megy le a súlyom.

Mivel fogyókúráról, illetve diétáról van szó, azt javasolja a könyv, hogy napi egy db multivitamin az jó megoldás lehet. Előfordulhat szédülés a diéta hatására, ezért jó a napi 2x-i nassolás. De szigorúan csak akkor, ha tudjuk tartani a 100-200 kalóriás adagot. Ez 1 db gyümölcs lehet, vagy egy marék mogyoró, bármennyi zeller vagy sárgarépa, vagy egy pohár paradicsomlé, esetleg egy csésze csirkeleves, stb. Az egy marék mogyoró is csak kb. 3 dkg lehet. Idővel meg tudjuk becsülni, mennyi is 2,5 dl tej, vagy mennyi az egy maréknyi, vagy egy hüvelykujjnyi adag. Nem olyan kevés, mint amennyinek tűnik, hiszen többször eszünk egy nap, ez még mindig jobb a koplalásos módszernél, és azt ehetünk, amit épp szeretnénk, bő a választék.

Akinek nincs ideje, eheti reggelire is mindig ugyanazt pl, így nem kell mindig azon törnöd a fejed, hogy mit is egyél. A monoton étrendnek is van haszna ezek szerint. Hétfő van, új hét, új kezdet, belevágok most egy kicsit ebbe a Lépésről lépésre programba. Ha hízok tőle, akkor váltok megint. Kellő önmérséklettel azért, és ha észben tartjuk, hogy nyárra már elég sok kilótól megszabadulhatunk, érdemes nekivágni bármelyik diétának. A lényeg, hogy csinálni kell még akkor is, ha megakadunk valahol. Mindig ki kell találni valamit, hogy ne legyen unalmas a fogyó. Én is azért variálok mindig, mert nem tudok végigcsinálni egy diétát sem, de ha mindegyikből átveszem a számomra hasznos dolgokat, hátha jobban tudnék fogyni.

Hallgassunk a belső hangunkra, és csak azt együk, amit szeretünk, mert rengeteg olyan étel van, ami finom is és nekünk is ízlik, be tudjuk illeszteni a napi programba.

Hallgass meg egy dalt, hogy jobb kedved legyen diétázni. :)

 

 

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása