Együtt sikerülni fog!

Három legfontosabb célom.

2017/05/09. - írta: RiaRia

live-your-dream-2045928_640.jpg

A 10 cél nagyon soknak tűnik most még, és ezért csökkentettem 3 legfontosabb célomra, de azokat már mindennap jó lenne ha be tudnám tartani. Ami nagyon számít az életünkben, és a fittségünkben az, hogy mit eszünk és mennyit mozgunk. A három célomat is ezek köré illesztettem, + a 10 guggolás mikor reggel felkelek, az csak a hab lesz a tortán. Lássuk a három legfontosabb célt, ami most nagyon számít:

1.) - naponta 5-10 perc gimnasztika,

2.) - mindennap szobabicajozom,

3.) - este 6 óra után már nem eszem többet,

+ 1.) - reggel, felkelés után 10 guggolással indítom a napot.

____________

Muszáj volt csökkenteni, mert nem figyeltem mind a 10 célomra, és így azok is kimaradtak, amiket nagyon fontosnak tartok most az életmódváltásban.

Olvastam ma egy könyvben, hogyha meghíztunk, és sok zsírsejtet szereztünk magunknak, akkor ezek a zsírsejtek már örökké megmaradnak. Ha lefogyunk sem tűnnek el, csak éppen összezsugorodnak. A zsírsejtek mindig osztódnak ha már több zsírt nem tudnak befogadni, és így új zsírsejtek keletkeznek, ezáltal hízunk. Ezért érdemes szabályoznunk az étvágyunkat, azt, hogy mennyit együnk, és mit együnk.

A legfontosabb fittségi mutató pedig nem az, hogy hány kilogrammosok vagyunk, hanem, hogy mennyi az izom rajtunk, vagy mennyi a testzsírszázalékunk. Ezért jó beszerezni egy olyan mérleget, ami ezeket az értékeket mutatja. De abból is látszik, hogy híztunk-e, hogy hogyan tudjuk magunkra venni a ruháinkat, vagy hogyan tudjuk felhúzni vagy éppen bekötni a cipőnket.

Tehát nem csak arra érdemes figyelni, hogy mennyit mutat a mérleg, hanem a fittségi állapotra is. Hogyan érezzük magukat? A BMI érték is jó szolgálatot tesz, ezt már sok oldalon ki lehet számítani a neten. Vagyis arra törekedjünk, hogy minél fittebbek, és mozgékonyabbak legyünk. Ha tudsz lépcsőn fölfelé haladni úgy, hogy nem merülsz ki, akkor jó fittségi állapotban vagy. Ha nem tudsz (úgy, mint én is), akkor egyre több és több lépcsőt kell megmásznod ahhoz, hogy gyakorold ezt a mozgásformát is.

Vagy azzal tudsz fogyni, hogy kevesebbet eszel, vagy azzal, hogy többet mozogsz. Tartsd kordában az étvágyad, és légy lelkes "sportoló", aki szeret mozogni. Ahogy az én háziorvosom mondta:

" a fogyáshoz három dolog szükséges: - kevesebb kalória, több mozgás, és akaraterő." - enélkül nem fog menni. ÉS!!! - Nem létezik hatékony étvágycsökkentő gyógyszer, ezért kár is különböző tablettákra hagyatkoznunk.

Itt van most az este 6 óra, mára befejeztem az evést.

Holnaptól csak a 3 + 1 célra összpontosítok. :)

Fogalmazd meg te is a három legfontosabb célodat, és tarts ki mellettük.

Hallgass meg egy dalt, és légy kitartó! :)

____________

Mai plusz motiváló mondat a következő: A CÉLOD ELÉRÉSÉHEZ IS A LEGELSŐ LÉPÉST KELL ELŐSZÖR MEGTENNED!

____________

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása